Dana 05. svibnja 2014. godine na 13. sjednici gradskog Vijeća po prvi puta u povijesti Grada Supetra donesen je Plan gospodarenja otpadom Grada Supetra za razdoblje 2013. – 2019. godine.

 

Zakon o održivom gospodarenju otpadom generalno određuje da je svaka jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave dužna na svom području osigurati uvjete i provedbu propisanih mjera gospodarenja otpadom. Načelno, u odnosu na stari Zakona otpadu (NN 178/04, 111/06, 60/08 i 87/09), novim Zakonom o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13), težište je dano na odvojeno sakupljanje otpada, što je posljedica usklađivanja istog sa odredbama EU "Waste direktive".

Područje primjene obveza propisanih ovim Plana gospodarenja otpada je Grad Supetar u svojim administrativnim granicama. PGO Grada Supetra primjenjiv u razdoblju 2013. – 2019.god.

Plan gospodarenja otpadom Grada Supetra imat će odgovarajuću ulogu u uspostavi održivog sustava gospodarenja otpadom na razini Grada, a u skladu sa obvezama i smjernicama iz postojeće zakonske regulative, europskih direktiva, te donesenih državnih i lokalnih planskih dokumenata.

U nastavku možete preuzeti dokumente vezane uz gospodarenje otpadom Grada Supetra:

  1. Plan gospodarenja otpadom Grada Supetra za razdoblje 2013.-2019. preuzmite OVDJE a Odluku o njegovom donošenju OVDJE.
  2. Informacije o sanaciji odlagališta komunalnog otpada možete vidjeti na stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode na njihovim web stranicama
  3. Projekt sanacije dubinskog požara na deponiju Kupinovica pročitajte OVDJE kao i suglasnost Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koju pročitajte OVDJE.
  4. Prijavite nepropisno odbačeni otpad - preuzmite obrazac za prijavu u privitku, popunite ga i uputite na faks Grada 021/756 712 ili mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Temeljem članka 20. Zakona o održivom gospodarenju otpadom, Grad Supetar donosi godišnji izvještaj o provedbi Plana gospodarenja otpadom za period od listopada 2013. do 31. kolovoza 2015. Godine koje je jednoglasno prihvaćen na sjednici Vijeća održanoj 06.10.2015. godine. Izvještaj možete pročitati ili preuzeti u privitku ove objave.

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

bilten web mali

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.