vizual za epromet link

Bračko folklorno društvo "Ciciljona" osnovano je u travnju 2009.g. u Supetru sa ciljem očuvanja kulturno - povijesne baštine i oživljavanja folklorne tradicije otoka Brača. Pod umjetničkim vodstvom poznatog hrvatskog etnokoreografa, g. Branka Šegovića u svom programu "Ciciljona" izvodi stare bračke plesove - versovje, ciciljonu, kvatropaši, voliotu, bella rosu, karnevalsku polku, kvadrilj i staro bračko kolo, a u pripremi su i plesovi šotiš, mažurka, mamontin, bolsko kolo i seljančica. Od ostalih plesova izvodimo i trogirski šotić i trogirsku kvadrilju.

Dobrovoljno vatrogasno društvo "Supetar" osnovalo je dvadesetak entuzijasta, među kojima je bilo zidara, težaka, klesara, radnika i činovnika 1951.godine kao prvo vatrogasno društvo na otoku Braču.


Prava revitalizacija Društva pokrenuta je 1994. godine, a prvi značajniji tehnički napredak DVD postiže 1997. godine kada je u suradnji sa prijateljima vatrogascima iz Engleske pokrenuta tzv. "Operacija Florijan" kroz koju se Društvo opremilo prvim pravim navalnim vatrogasnim vozilima i brojnom ostalom vatrogasnom tehnikom.

Narodna knjižnica u Supetru osnovana je 1980. godine. Započela je s fondom od 4.037 knjiga, a danas raspolaže s 40 156 knjiga.

Posebno mjesto zauzima zbirka knjiga, separata, monografija, kataloga, spisa, zbornika i drugih djela koja su na bilo koji način vezana za Brač okupljena pod zajedničkim nazivom Zavičajna biblioteka, koja broji preko 1200 naslova. Ove smo je godine predstavili na Savjetovanju za narodne knjižnice kao najbogatiju zavičajnu zbirku u Splitsko-dalmatinskoj županiji nakon matične splitske zbirke.

Prvi brački web portal "Bračonline" započeo je sa radom 2006. godine kao projekt nekolicine entuzijasta i zaljubljenika u otok Brač. Kako se s vremenom baza naših čitatelja i suradnika širila stvorena je potreba za drukčijim organiziranjem našeg rada pa je 5. listopada 2010. godine osnovana je Udruga za promicanje otoka Brača "Brač online".

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.