vizual za epromet link

Grad Supetar pokreće ekološko-edukativni projekt za očuvanje čistog mora pod nazivom "Dica Mora".

 

 

 

 

 

 

 


Projekt je vrijedan oko milijun kuna, a Grad ga je osmislio u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Supetra, Komunalnim društvom, DVD-om Supetar i Klubom za športski ribolov na moru „Arbun“, te je postavljen kao jedno od najvažnijih usmjerenja svog budućeg rada.

'Ponukani poraznom činjenicom kako je, globalno gledajući, naš ljudski okoliš, posebno more, zagađeno otpadom do zabrinjavajućih razmjera i vodeći se onom starom uzrečicom „misli globalno, djeluj lokalno“, i mi smo se odlučili pokrenuti i učiniti koliko možemo kako bismo to zagađenje smanjili te kako bismo o ovom ogromnom problemu govorili i na njega kontinuirano upozoravali.  Ovim projektom želimo podići svijest našeg stanovništva o važnosti očuvanja okoliša, posebno mora i obalnog pojasa te šuma od požara s posebnim naglaskom na djecu i mlade, a uz informiranje i educiranje lokalnog stanovništva planiramo i kontinuirano informirati turista i posjetitelje o važnosti očuvanja mora i obalnog pojasa od smeća , te šuma od požara', kazala je gradonačelnica Ivana Marković i najavila da će se prvi konkretni rezultati projekta vidjeti već početkom ove turističke sezone.  



Na plažama će, naime, biti postavljene table s pravilima ponašanja i upozorenjima o važnosti čuvanja mora i obalnog pojasa, nabavit će se pepeljare za plaže, te nove svlačionice za plaže koje će također biti svojevrsni promotori osnovnih ciljeva projekta.

Ključni dio projekta provodit će se, pak, kontunuirano kroz niz edukativnih radionica na terenu i online, a tiskat će i promotivne materijale projekta

'U budućnosti, kroz projekt planiramo nabavku zaštitnih brana za more za slučajeve zagađenja mora uljem ili naftom te edukaciju članova našeg DVD-a za djelovanje u takvim slučajevima', kaže nam gradonačelnica i poručuje kako se trebamo zapitati jesu li nam stvarno potrebne slamke, plastični tanjuri, plastične čaše i plastične kese.

'Recite danas „NE PLASTICI“ i već smo svi zajedno učinili ogroman korak naprid!', poručuje Ivana Marković.


 

 

 

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.