vizual za epromet link

U petak, 21. siječnja, 2019. započeo je program osposobljavanja za poslove gerontodomaćina/ce u Suvremenom učilištu u Splitu pri programu Zaželi – program zapošljavanja.

Namjera projekta je osposobljavanje i zaposlenje šest ženskih osoba iz ciljanih skupina kroz program osposobljavanje za gerontodomaćice, u trajanju od dva mjeseca te zapošljavanje u razdoblju od 24 mjeseca, nakon što je Hrvatski zavod za zapošljavanje poslaopoziv nezaposlenim ženskim osobama koje udovoljavaju kriterijima natječaja. Nakon izvršene natječajne procedure navedene su se uključile u program s ciljem zaposlenja na  poslovima gerontodomaćica.

Donošenjem ovog programa pridonijet će se razvoju socijalnih  usluga za starije osobe u njihovim domovima i lokalnim zajednicama radi što duljeg nastavka življenja u vlastitom okruženju.Polaznice su prošle teorijski dio u Suvremenom učilištu u Splitu te praksu u domu Cor Aureum u Supetru uz mentorstvo glavne sestre i veliku podršku ravnateljice gđe. Martine Ostojić. U teorijskom dijelu upoznale su se sa osnovama gerontologije, poslovima gerontodomaćina/ce, zaštitom na radu i prvom pomoći.

Unutar projekta Zaželi – Program zapošljavanja, uz administraciju Grada Supetra, kao Partneri sudjeluju Hrvatski zavod za zapošljavanje (Područni ured/Regionalni ured Split) i Centar za socijalnu skrb Brač-Supetar.

Fotogaleriju projekta pogledajte na našoj FB stranici.

 

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.