U petak, 21. siječnja, 2019. započeo je program osposobljavanja za poslove gerontodomaćina/ce u Suvremenom učilištu u Splitu pri programu Zaželi – program zapošljavanja.

Namjera projekta je osposobljavanje i zaposlenje šest ženskih osoba iz ciljanih skupina kroz program osposobljavanje za gerontodomaćice, u trajanju od dva mjeseca te zapošljavanje u razdoblju od 24 mjeseca, nakon što je Hrvatski zavod za zapošljavanje poslaopoziv nezaposlenim ženskim osobama koje udovoljavaju kriterijima natječaja. Nakon izvršene natječajne procedure navedene su se uključile u program s ciljem zaposlenja na  poslovima gerontodomaćica.

Donošenjem ovog programa pridonijet će se razvoju socijalnih  usluga za starije osobe u njihovim domovima i lokalnim zajednicama radi što duljeg nastavka življenja u vlastitom okruženju.Polaznice su prošle teorijski dio u Suvremenom učilištu u Splitu te praksu u domu Cor Aureum u Supetru uz mentorstvo glavne sestre i veliku podršku ravnateljice gđe. Martine Ostojić. U teorijskom dijelu upoznale su se sa osnovama gerontologije, poslovima gerontodomaćina/ce, zaštitom na radu i prvom pomoći.

Unutar projekta Zaželi – Program zapošljavanja, uz administraciju Grada Supetra, kao Partneri sudjeluju Hrvatski zavod za zapošljavanje (Područni ured/Regionalni ured Split) i Centar za socijalnu skrb Brač-Supetar.

Fotogaleriju projekta pogledajte na našoj FB stranici.

 

 

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.