vizual za epromet link

Ilustracija javne tribine

Održana je prva javna tribina grada Supetra "I tvoj glas je bitan za proračun te pitam".

 

 

Dana 04. svibnja 2023. godine u Gradu Supetru, na adresi novog Vatrogasnog doma, održana je prva Javna tribina u suradnji sa Udrugom gradova.

Cilj tribine bio je upoznavanje građana sa projektom u kojem je Grad Supetar od ove godine, jedan od onih gradova koji su u aktivno planiranje proračuna uključili svoje građanstvo, a sve pod sloganom '' I tvoj glas je bitan, za proračun te pitam''.

Zajedničkim planiranjem proračuna građani dobivaju mogućnost da svake godine izravno odlučuju o tome koje će se male komunalne akcije provesti u svom okruženju, a gradska uprava dobiva bolji uvid u potrebe na terenu, što rezultira povećanjem razine povjerenja između građana i gradske uprave.


Navodimo samo neke od primjera potreba koje se mogu predložiti:

- uređenje javnih zelenih površina, pješačkih staza, trgova i pješačkih zona,

- postavljanje zaštitnih ograda i branika, ogradnih zidića,

- uređenje dječjih igrališta, postavljanje sprava za rekreaciju odraslih, koševa, golova,

- postavljanje klupa, koševa za smeće, prometnih znakova, semafora, treptača, putokaza,

naziva ulica, autobusnih čekaonica,

- sanacija divljih deponija,

- uređenje nerazvrstanih cesta, parkirališta, nogostupa,

- iscrtavanje oznaka na kolniku - pješačkih prijelaza, zaustavnih crta, razdjelnih linija,

strelica, STOP, ŠKOLA i sličnih natpisa...

- održavanje i postavljanje javne rasvjete na prometnicama i javnim površinama,

- te brojni drugi.


Zadovoljni pozitivnom povratnom informacijom i odvijanjem prve tribine, zahvaljujemo na dolasku svima koji su se odazvali, te pozivamo sve građane da se uključe u ovaj projekt i predaju svoje ideje i zahtjeve.

Sve informacije o održavanju iduće tribine na kojoj će se raspravljati i glasati o navedenim prijedlozima, pratite na našoj službenoj web stranici 

A svoje prijedloge možete predati do 05. lipnja 2023., godine izravno putem obrasca u e-uslugama Grada Supetra na službenoj stranici https://eusluge.gradsupetar.hr/#/forms/45 , osobno na protokol Grada Supetra na adresi Vlačica 5, 21400 Supetar, te slanjem ispunjenog obrasca na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.