vizual za epromet link

Ilustrativna fotografija stop COVID-19

Danas je na području našega Grada zabilježeno 12 slučajeva zaraze korona virusom, a ukupna brojka aktivnih slučajeva je 25.

 

 

 

U prethodnim danima odrađen je veliki broj testova i to naročito kontakata prethodno zaraženih osoba. Nažalost, Supetar nije iznimka u sve većem broju zaraženih, stoga apeliramo na sve da se strogo pridržavaju svih propisanih mjera. Prema podacima nadležnih službi, obiteljska druženja su trenutačno najveća žarišta na području cijele Hrvatske, stoga molimo građane da takve oblike okupljanja odgode. Najvažnije je izbjegavati bilo kakav kontakt s drugim ljudima u slučaju postojanja simptoma koji upućuju na zarazu korona virusom ili ako osjetimo bilo koje simptome da ostanemo kući.

Ako je sve što treba taj mali napor da smanjimo kontakte, druženja, izlaske, vjenčanja, masovna okupljanja i ponašamo se savjesno - učinimo to! Učinimo to radi sebe, radi naših obitelji, djece, roditelja, prijatelja, radi zdrastvenih radnika što daju sve od sebe na što smo im neizmjerno zahvalni.

Na području Grada Supetra djeluje Stožer Civilne zaštite Grada Supetra na čelu sa načelnikom Stožera Šimicom Dragičevićem. Načelnik stožera u stalnoj je vezi sa mjerodavnim službama, kao i svim ustanovama na području našega Grada, bilo kroz savjete ili pomoć. Sve institucije koje rade sa djecom, u suradnji sa Stožerom CZ Grada Supetra, ulažu maksimalan napor u očuvanju zdravalja naše djece i provode sve mjera s ciljem da se mogućnost zaraze svede na minimum. Uvjeravamo Vas da djelatnici postupaju odgovorno u svim situacijama te poštuju mjere za suzbijanje virusa kao i protokole u slučaju probija u ustanove koje rade sa djecom.

Nedvojbeno je da se epidemija bolesti COVID19, s kojom smo se svi suočili početkom godine, još uvijek širi našom državom, ali i svijetom i da će period koji je pred nama biti veoma izazovan u zdravstvenom, ekonomskom i gospodarstvenom pogledu.

Vjerujemo da će i ovo izazovni razdoblje biti iza svih, a na nam je svima da upravo u ovim trenutcima pokažemo najbolju i najhumaniju stranu svih nas.
Svima zaraženima želimo što skoriji oporavak!

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.