vizual za epromet link

Ilustrativna fotografija starice s cvijećem

Nakon 12 mjeseci uspješno je završena druga faza projekta Zaželi – Program zapošljavanja / Grad Supetar (UP.02.1.1.13.0331), koji je s ukupno 554.480,00 kuna financiran iz ESF Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020..

 

 

 

 

 

  

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Projektom Faza II osiguralo se zapošljavanje 6 žena koje su duže vremena bile u potrazi za zaposlenjem, a koje su se u projektu brinule o 40-ak korisnika sa područja Grada Supetra, kojima je potrebna potpora i podrška u svakodnevnom životu.

Projektom se osim zapošljavanja žena unaprjeđuje razina kvalitete života sugrađana u nepovoljnom položaju, a to su između ostalog osobe s invaliditetom, kronični bolesnici i slično neovisno o starosnoj dobi.

Primanje za sve sudionike projekta zaželi u Gradskoj vijećnici grada Supetra

Žene su pomagale svojim korisnicima oko nabave namirnica, lijekova i drugih potrepština, održavanju čistoće stambenog prostora, posredovanju u ostvarivanju raznih prava, plaćanju računa, dostavi pomagala, naručivanju i pratnji kod liječnika.

Najviše su korisnici isticali podršku žena kroz razgovore i druženje, što im je bilo potrebno osobito u ovim pandemijskim vremenima.
Napomenimo kako se u vrijeme epidemije bolesti Covid-19 projekt provodio poštujući sve protuepidemijske mjere, što je brojnim korisnicima olakšalo dane u karanteni i izolaciji.

Primanje za sve sudionike projekta zaželi u Gradskoj vijećnici grada Supetra

Zbog epidemije i kratkog trajanja projekta su planirane aktivnosti edukacije žena ovaj put bile onemogućene, ali se nadamo trećoj fazi projekta u kojoj će se nove korisnice educirati i steći nove sposobnosti.

Partneri Grada Supetra u nastavku projekta su bili Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Primanje za sve sudionike projekta zaželi u Gradskoj vijećnici grada Supetra

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.