vizual za epromet link

Fotografija doktora Milana Glavaškog

Sve nas je zatekla tužna vijest kako je jučer u 63. godini od posljedica covida umro naš sugrađanin, poznati liječnik Milan Glavaški.

 

 

 

 

 

Dr. Milan Glavaški završio je prirodoslovnu- matematičku gimnaziju, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu, specijalizirao je opću/ obiteljsku medicinu. Bio je vanjski suradnik i predavač na Medicinskom fakultetu u Splitu i autor velikog broja znanstvenih i stručnih radova.
Član je Hrvatske demokratske zajednice od 1993. godine u kojoj je aktivno obnašao razne stranačke funkcije. Bio je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a te povjerenik iste, dopredsjednik gradskog vijeća i predsjednik kluba vijećnika u razdoblju od 2001. do 2009. godine, a dogradonačelnik u razdoblju od 2009. do 2013. godine

U našem gradu, otoku i županiji aktivno je obnašao brojne poslove od društvenog i stručnog značenja. Bio je voditelj Općeg stacionara pri Domu zdravlja, voditelj telemedicinske kardiološke ambulante u Supetru, član Upravnog i predsjednik Stručnog vijeća Doma zdravlja SDŽ i voditelj Doma Zdravlja Brač. Uza sve to bio je vrijedan i značajan član akademske zajednice i predavač na Katedri obiteljske medicine Medicinskog fakulteta u Splitu.
Za vrijeme Domovinskog rata izravno je sudjelovao u spašavanju ranjenika na Golom brdu. Od 1991. do 1996. godine pomagao je u zbrinjavanju mnogih prognanika i ranjenika.

Knjiga žalosti za Dr. Milana Glavaškog bit će otvorena u Gradskoj vijećnici, Vlačica 5,  građani će se uz pridržavanje epidemioloških mjera u nju moći upisati u ponedjeljak 22.11. od 9-17 sati i u utorak 23.11. od 9-12 sati.

Obitelji izražavamo iskrenu sućut.
Počivao u miru.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.