vizual za epromet link

Ilustracija grafikona rasta

Premda je pandemija, kroz koju svi zajedno prolazimo, mnogima poremetila planove putovanja, veseli činjenica kako je naš grad usprkos tome u protekloj godini ostvario zaista lipe turističke rezultate.

 

 

 

 

 

U prvih 10 mjeseci 2021.g. naš je grad posjetilo više od 62 tisuće registriranih turista koji su ostvarili 440 tisuća noćenja.

Veliki je to i očekivani porast u odnosu na prošlu godinu (180%) a usporedno s 2019.g to čini 77% turističkog prometa iz te predpandemijske godine.

Ako uzmemo u obzir da ove godine praktički nismo imali predsezonu koja u normalnim okolnostima čini 20-ak % našeg ukupnog turističkog prometa, onda stvarno možemo biti zadovoljni s rezultatima koje smo svi zajedno ostvarili u proteklom dijelu ove turističke godine.

Najviše turista stiglo nam je iz Hrvatske, Njemačke, Poljske, Mađarske i Slovenije a najviše dolazaka (37,31%) ostvareno je u hotelskom smještaju dok je u privatnom smještaju ostvareno 32,7%.

Zanimljiva je činjenica da je u privatnom smještaju ostvaren veći broj noćenja nego u hotelskom smještaju.

Ovim turističkim rezultatima svakako treba pridodati i odlične rezultate preliminarnog godišnjeg mjerenja kvalitete sustavom IQM-a (91 od mogućih 100 bodova).

Svim našim turističkim djelatnicima kao i svim građanima koji su na bilo koji način doprinjeli zaista izvanrednim turističkim rezultatima ostvarenim ove godine od srca čestitamo u nadi da ćemo istu ako ne i bolju turističku sezonu ostvariti i dogodine.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.