vizual za epromet link

Ilustrativna fotografija smrznute cijevi za vodu

Po najavi pogoršavanja meteoroloških uvjeta (zbog predviđenih niskih temperatura) iz Vodovoda Brač upućeno je upozorenje pučanstvu o potrebi zaštitite vodomjerno okno od smrzavanja.

 

 

S obzirom na to da se predviđaju niske temperature uz djelovanje vjetra, kaže se u priopćenju, velika je mogućnost zamrzavanja vodovodnih cijevi i priključaka te prekida vodoopskrbe za određeni broj korisnika uslijed niza okolnosti kao što su: plitko ukopane vodovodne cijevi internih instalacija, nezaštićeni vodomjeri, poljoprivredni priključci, nenastanjeni objekti i sl.

Iz vodovoda Brač savjetuju da internu vodovodnu instalaciju te vodomjer u vodomjernom oknu, pravovremeno zaštitite da bi se spriječio gubitak vode i nepotrebni dodatni troškovi. Zidove i poklopac vodomjernog okna preporučaju zaštititi postavljanjem izolacijskog materijala (deblja tkanina, prekrivači ), poput stiropora, stirodura, ili vreće napunjenu rastresitim izolacijskim materijalom postavljanjem u vodomjerno okno.

Na opisan način osigurava se kvalitetna zaštita od smrzavanja i omogućuje nesmetano očitanja vodomjera. Nije preporučljivo zamatati vodomjere krpama, kamenom vunom ili sličnim materijalima koji upijaju vodu jer mogu samo pogoršati situaciju.
Za korisnike koji neće duže vrijeme boraviti u svojim objektima preporuka je zatvoriti ventile iza vodomjera i isprazniti internu vodovodnu instalaciju.

Izvorno upozorenje možete preuzeti u privitku ove obavijesti.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.