vizual za epromet link

Ilustrativna slika mlade ruke kako drži staru ruku

Projektni prijedlog „Zaželi – Program zapošljavanja / Grad Supetar - faza II“ koji je Grad Supetar u srpnju prijavio na Poziv  'Zaželi Program zapošljavanja Žena - faza II' u sklopu ESF Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., uspješno je prošao drugu fazu postupka dodjele sredstava – Procjenu kvalitete te ulazi u treću fazu – Donošenje odluke o financiranju, koju će provesti Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 


Uskoro se očekuje potpisivanje Ugovora i nastavak provedbe projekta.
Projektom Faza I koji je započeo 2018. godine osiguralo se zapošljavanje 6 žena koje suduže vremena bileu potrazi za zaposlenjem, a koje su se u projektu brinule o 30-ak korisnika sa područja Grada Supetra, kojima je potrebna potpora i podrška u svakodnevnom životu.

Projektom se osim zapošljavanja žena unaprjeđuje razina kvalitete života sugrađana u nepovoljnom položaju, a to su između ostalog osobe s invaliditetom, kronični bolesnici i slično neovisno o starosnoj dobi.

Žene zaposlene kroz projekt pomažu svojim korisnicima oko nabave namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomažu u pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, posredovanju u ostvarivanju raznih prava, plaćanju računa, dostavi pomagala, naručivanju i pratnji kod liječnika, pružaju podršku kroz razgovore i druženje i pomažu u raznim društvenim aktivnostima.
Napomenimo kako se i u vrijeme epidemije bolesti Covid-19 projekt provodio poštujući sve protuepidemijske mjere, što je brojnim korisnicima olakšalo dane u karanteni i izolaciji.

Partneri Grada Supetra u nastavku projekta su Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod zazapošljavanje.
Očekivani početak provedbe projekta je siječanj 2021., trajanje je 12 mjeseci.
Vrijednost projekta: 554.480,00 kuna
Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i izEuropskog socijalnog fonda (85%)

Projekt Zazeli banner

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.