vizual za epromet link

Ilustrativna fotografija tipkovnice

Grad Supetar svoje je službene mrežne stranice učinio pristupačnima u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske.

Riječ je o zakonu („Narodne novine“, broj 17/19; dalje u tekstu: Zakon) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora (SL L 327, 2.12.2016.).

Digitalna pristupačnost jest praksa prilagodbe mrežnih stranica, mobilnih aplikacija i digitalnih dokumenata kako bi im svi korisnici mogli pristupiti, koristiti ih i razumjeti bez obzira na vizualne, slušne, motoričke ili kognitivne poteškoće (privremene ili trajne). Digitalna pristupačnost polazi od četiri osnovna načela koja zahtijevaju da svi korisnici, bez obzira na svoje mogućnosti, mogu:

- percipirati informacije i sastavne dijelove korisničkog sučelja (mogućnost opažanja)
- upravljati korisničkim sučeljem (operabilnost)
- razumjeti informacije i način rada korisničkog sučelja (razumljivost)
- pristupiti sadržaju bez obzira na tehnologiju (stabilnost).

U skladu sa navedenim Grad Supetar prilagodio je svoje mrežne stranice propisanim normama uz iznimku sadržaja koji se navode kao Iznimke od primjene u člnaku 3. Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora. Sukladno članku 3. Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora., mrežne stranice Grada Supetra, na sljedeće sadržaje nisu primjenjene odredbe Zakona:

a) oblike uredskih datoteka objavljene prije 23. rujna 2018.

b) sadržaje trećih strana koje tijelo javnog sektora ne financira niti razvija

c) sadržaje mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje koji su kvalificirani kao arhiva tj. sadržaje koji nisu potrebni za postupke u tijeku niti se ažuriraju niti uređuju nakon 23. rujna 2019.

d) tekstove članaka i novosti objavljenih na mrežnim stranicama prije 23. rujna 2020., prema usmenom naputku.

Molimo korisnike naših službenih mrežnih stranica ako primijete neusklađen sadržaj, koji nije obuhvaćen nadenim iznimkama, da nas o tome obavijeste.

Sve upite vezane uz pristupačnost mrežnog sjedišta Grada Supetra korisnici mogu uputiti putem elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli., telefona 021/756-710, 021/756-711 ili pošte na adresu Grad Supetar, Vlačica 5, 21400 Supetar.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.