vizual za epromet link

Logotip SmartCity Supetar projekta

e-Usluge temelj su projekta Smart City Supetar, a tim je sustavom omogućeno digitalno primanje i slanje administrativnih rješenja od strane Gradske uprave prema stanovnicima.

No, prije implementacije samog sustava bilo je potrebno uvesti dosta promjena kako bi se cjelokupna zajednica prilagodila na najbolji način. Najviše su to osjetili upravo djelatnici Gradske uprave čije se poslovanje u velikoj mjeri moderniziralo.

Zbog cjelokupnog napretka tehnologije jednostavno je bilo potrebno uzeti sve ono najbolje što ona nudi. Internet se u tom smislu pokazao kao ključna komponenta koja u svakom trenutku omogućuje apsolutnu povezanost i zahvaljujući čemu vrijeme i mjesto više ne predstavljaju nikakvu prepreku, pa čak ni kada su u pitanju administrativni procesi koji se sada mogu rješavati putem pametnih uređaja. e-Usluge su u tom kontekstu postale sustav koji uvelike ubrzava i pojednostavljuje posao djelatnicima Gradske uprave. Oni zaprimaju zahtjeve od sugrađana prilikom čega se podaci automatski generiraju na potrebno rješenje, a onda preostaje još jedino ovjeriti to rješenje. Ta jednostavna procedura osim što štedi vrijeme djelatnicima i građanima, ujedno smanjuje i količinu uredskog materijala koji se koristi.

Budući da se radi o velikoj promjeni u poslovanju, posebno valja istaknuti spremnost svih djelatnika za usvajanjem novih znanja i vještina. Svi su djelatnici prošli praktične edukacije kako bi se prilagodili digitaliziranom načinu rada kroz sustav e-Obrasci, upoznavši ujedno sve mogućnosti njegovog djelovanja. Nakon analize svih procesa unutar Gradske uprave pronašla su se najprikladnija rješenja te su uvedene usluge koje su najtraženije u zajednici. Naravno, kao i svaki početak i ovaj je bio izazovan, no budući da se na vrijeme počelo s potrebnim edukacijama, djelatnici su se i više no dobro prilagodili ovakvom suvremenom načinu rada.

Grad Supetar uvođenjem koncepta Smart City postao je prvi hrvatski otočni grad koji je već implementirao e-Usluge i time značajno unaprijedio razvoj lokalne zajednice. U sklopu Operativnog plana razvoja pametnog Grada – Smart City Supetar 2019. – 2023. potrebno je bilo koncepte vezane uz pametne gradove prilagoditi otočnoj zajednici i specifičnim potrebama otočnog stanovništva koje se uvelike razlikuje od potreba stanovnike u velikim ili kopnenim gradovima. Bez obzira na manje tehnološke i financijske mogućnosti Grada Supetra, projekt Smart City napreduje velikim i sigurnim koracima, a zajednicu vodi k potpunoj digitalizaciji.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.