Simbolika koja stoji iza novog logotipa zapravo je proizašla iz temeljnog znaka, odnosno ključeva nebeskog zaštitnika našeg grada - Svetog Petra.

 
 
 
 
 
 
 
 

Budući da je on poznat upravo po snopu ključeva s kojima se uvijek prikazuje, novi je logotip osuvremenjen u sklopu provođenja projekta Smart City Supetar te su ključevi dobili moderniji izgled, a ujedno poštujući njihovo fundamentalno podrijetlo.

e city logo 1

Budući da je koncept Smart City Supetar predvođen platformom e-Usluge Grada Supetra, on ujedno predstavlja i svojevrsni početak digitalne ere našeg grada. Samim time i vizualni identitet našega grada, odnosno ključevi Svetoga Petra, pretvoreni su u određeni digitalni otisak. Silueta ključa ostala je ista, no ono što se promijenilo je njegov sadržaj. Znak je postao nov, moderan i digitalan. Tako osuvremenjen on u sebi nosi višestruke uloge, a neke od najvažnijih su svakako komunikacija i umreženost zbog kojih su nam nekada dugotrajni, a neizbježni procesi, postali jednostavniji i dostupniji. e-Usluge i čitavi projekt pametnoga grada zapravo su najbolji pokazatelj koliko digitalne mogućnosti olakšavaju nekada prilično izazovne procese, a upravo je cilj znaka bio na prvi pogled prikazati dostupnost i jednostavnost navedenih mogućnosti.

Linije koje se nalaze oko ključa također u sebi nose više simboličkih značenja – s jedne strane one predstavljaju električne spojeve koji su temelj funkcioniranja čitave digitalne sfere i modernoga svijeta, a s druge je strane ona svjetovnija priroda, odnosno brža i lakša komunikacija i povezanost između Grada Supetra i svih njegovih građana u svakodnevnim životnim situacijama. Bez obzira na koji se način promatra znak, njegovo je tumačenje neupitno pozitivno i suvremeno, u skladu s napretkom čitave naše zajednice. Osim tradicionalne crvene boje, u znak je dodana i tirkizna boja kao još jedan od simbola digitalizacije i virtualnog okruženja.

SCS vizual unutar novosti 300x200

Klikom na link možete pristupiti dostupnim e-Uslugama Grada Supetra.

 

 

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

bilten web mali

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.