vizual za epromet link

Ilustrativna promotivna slika - voće s nazivom projekta

U povodu provedbe Popisa poljoprivrede za obiteljska poljoprivredna gospodarstva Državni zavod za statistiku od 14. rujna do 14. listopada 2020. provodi Popis poljoprivrede za obiteljska poljoprivredna gospodarstva na temelju Zakona o Popisu poljoprivrede 2020.

 

Ovo opsežno statističko istraživanje pružit će potrebnu statističku bazu i dati precizne podatke o poljoprivredi, a posebno je važno radi usporedbe podataka na razini Europske unije. Stručno osposobljeni popisivači Državnog zavoda za statistiku u razdoblju od mjesec dana popisat će oko 174 tisuće OPG-ova, koji su izabrani iz Statističkog registra poljoprivrednih gospodarstva, pri čemu će se pridržavati svih propisanih mjera opreza radi sprječavanja i suzbijanja pandemije bolesti COVID-19.

Ispunjavanjem upitnika, koje traje dvadesetak minuta po OPG-u, dobit će se podaci koji će omogućiti planiranje mjera ruralnog razvoja, korištenja zemljišta i okolišnih politika te politika za prilagod-bu klimatskim promjenama. Obuhvaćeni su poljoprivrednici s poljoprivrednim gospodarstvom koje ima više od 0,4 hektara korištene poljoprivredne površine i/ili 0,5 stočnih jedinica ili manje od 0,4 hektara korištene poljoprivredne površine, ali s najmanje 0,1 hektarom voćnjaka, vinograda i/ili maslinika, s bilo kojom površinom rasadnika, površinom pod povrćem, sjemenskim usjevima, presadnicama cvijećem i ukrasnim biljem ili gljivama namijenje-nima za tržište te sve pčelinje zajednice.

Popis poljoprivrede ne obuhvaća gospodar-stva koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda, šumarstvom i ribarstvom. Također ne obuhvaća ni površine pod povrtnjacima za vlastite potrebe s manje od 100 m2. Popis poljoprivrede, kao i sva ostala istraživanja službene statistike, provodi se u skladu s odredbama Zakona o službenoj statistici koje se odnose na povjerljivost statističkih podataka, što znači da su individualni podaci prikupljeni ovim Popisom službena tajna i statistički su povjerljivi te će se koristiti isključivo za statističke svrhe i neće se objavljivati kao pojedinačni.

Surađujući u ovom istraživanju, pomoći ćete da Državni zavod za statistiku dobije što kvalitetnije statističke podatke Popisa poljoprivrede 2020.

Zahvaljujemo na suradnji.

0 popis poljoprivrede plaka

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.