vizual za epromet link

Agencija za obalni linijski pomorski promet uvodi sustav kontrole otočne iskaznice radi sprječavanja zlouporabe iste.

 
 
 
 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

Agencija za obalni linijski pomorski promet (dalje Agencija) obavještava korisnike otočnih iskaznica da je zakonskim izmjenama, odnosno Zakonom o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu (NN 33/06, 38/09, 87/09, 18/11, 80/13, 56/16 i 121/19), omogućena uspostava sustava kontrole nad korištenjem otočne iskaznice te prijava uočenih nepravilnosti Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture (dalje Ministarstvo).

Agencija je u postojeći sustav kojim se prati izdavanje i korištenje otočnih iskaznica za povlašteni prijevoz uvela mehanizam koji će obavještavati o mogućim zlouporabama otočne iskaznice.
Uočeni slučajevi zlouporabe se odnose na kupnju više karata istom otočnom iskaznicom koje se koriste na istom putovanju ili na različitim putovanjima istovremeno, korištenje više jednosmjernih povlaštenih putovanja bez povratka na otok/kopno i slično, odnosno povlaštene karte se kupuju i koriste za osobe ili vozila koje ne ostvaruju prava na povlašteni prijevoz.
Agencija ovim putem obavještava korisnike da će uočene pojedinačne slučajeve zlouporabe koje sustav detektira dostavljati na daljnje postupanje Ministarstvu. Ministarstvo će po utvrđenoj zlouporabi, a sukladno zakonskim odredbama, rješenjem onemogućiti korištenje prava na povlašteni prijevoz korisniku na razdoblje od šest mjeseci, a u slučaju utvrđene ponovljene zlouporabe rješenjem trajno oduzeti prava na povlašteni prijevoz.

Također, želimo skrenuti pozornost korisnicima da u slučajevima gubitka povlaštene putne karte istu trebaju kod brodara stornirati, a u slučaju gubitka otočne iskaznice potrebno je obavijestiti Agenciju kako bi se ista deaktivirala te time spriječila moguća zlouporaba.
Ovim putem apeliramo na korisnike da savjesno koriste prava koja su im omogućena otočnom iskaznicom za povlašteni prijevoz putnika i vozila.

 

 

Agencija za obalni linijski pomorski promet

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.