vizual za epromet link

Grad Supetar nastavlja digitalizaciju javne uprave te uz već dostupne e-Usluge Grada Supetra uvodi uslugu e-Novorođenče.

 

 

 

 

 

Grad Supetar jedan je od prvih gradova u Hrvatskoj koji je u suradnji s Ministarstvom uprave pristupio usluzi e- Novorođenče. Usluga e -Novorođenče građanima omogućuje bržu i jednostavniju prijavu novorođenog djeteta te predaju zahtjeva za novčanu potporu kroz sustav e-Građani.

Uz prijavu djeteta, ova dodatna usluga sustava e građani uvelike će olakšati roditeljima te će, umjesto da skupljaju dokumentaciju i fizički je predaju u Gradu od sada, u samo nekoliko klikova moći predati i taj zahtjev. Roditelji neće više morati skupljati potrebnu dokumentaciju i osobno je predavati, nego će moći sve učiniti na jednom mjestu prilikom prijave djeteta. Kroz uslugu e-Novorođenče prijavljuju rođenje djeteta putem interneta iz udobnosti doma, uz elektroničku osobnu iskaznicu i čitač pametnih kartica. Putem osobnog korisničkog pretinca im se dostavljaju zapisi i dokumenti: elektronički zapis iz matice rođenih i evidencije državljanstva, uvjerenje o prebivalištu, potvrda o prijavi na HZZO te porezne olakšice.

Roditelji automatski mogu zatražiti i jednokratnu novčanu naknadu od HZZO-a, kao i novčanu potporu svog grada, općine ili županije.

 

Usluga e-Novorođenče će putem informacijskog sustava Gradu Supetra kao isplatitelju potpore ispostaviti sljedeće podatke o podnositelju zahtjeva:

a) Za roditelja/podnositelja zahtjeva:

1. OIB

2. ime i prezime

3. povijesno prebivalište

4. kontakt podatke ako ih roditelj navede (broj mobitela, e-mail adresa)

5. broj bankovnog računa (IBAN)

 

b) Za drugog roditelja:

1. OIB

2. ime i prezime

3. povijesno prebivalište

4. kontakt podatke ako ih roditelj navede (broj mobitela, e-mail adresa)

 

c) Za svu djecu koju navedu roditelji, uključujući novorođeno dijete:

1. OIB

2. podatke na razini rodnog lista

3. povijesno prebivalište.

Upute o prijavi u sustav e-Novorođenče mogu se pronaći na ovom linku .

 

Grad Supetar je putem svoje platforme e-Usluge Grada Supetra i do sada omogućavao digitalnu predaju Zahtjeva za potporu za novorođeno dijete te će na ovom linku  http://eusluge-supetar.signumid.hr/#/forms/15    i dalje biti omogućena predaja zahtjeva putem e-Usluga građanima koji nisu aktivirali sustav e građani.

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.