Stožer civilne zaštite RH donio je jučer dvije nove odluke sa ciljem spriječavanja širenja epidemije COVID-19.

 

 

 

 

 

Nakon analize kompletnog stanja epidemiološke situacije COVID-19 na području Republike Hrvatske od strane Stožera civilne zaštite RH-e 10.07.2020.g. donesene su dvije nove odluke i to:

1. Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19

i

2. Odluka o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.


Odlukom o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19 uvode se nužne mjere koje moraju ispuniti organizatori svih okupljanja s više od sto osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja.
Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest. Također, svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS – CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti. Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika, a temeljem koje Odluke je Hrvatski zavod za javno zdravstvo donijelo Upute i preporuke za okupljanja, koje su vidljive na njihovim stranicama kao i na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite.

Odlukom o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. propisuje se obveza korištenja maski za lice u medicinskim ustanovama, prijevoznim sredstvima javnog prijevoza, trgovinama, prodavaonicama i drugim javnim mjestima sukladno uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Odluke se primjenjuju od ponedjeljka, 11.7.2020. godine.

PODRUČNI URED CIVILNE ZAŠTITE SPLIT
Moliških Hrvata 1, 21 000 Split
Tel: 021/353-800, Fax: 021/260-258

Služba za prevenciju i pripravnost
Županijski centar 112 Split
Tel: 112
Tel: 021/460-710, Fax: 021/463-945

 

Izvor: MUP HR/ Ravnateljstvo CZ RH

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

bilten web mali

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.