Tradicionalna gradska manifestacija Supetarsko lito započela je na Dan grada Supetra 29.lipnja, a ove će se godine zbog epidemije koronavirusa odvijati u izmijenjenim uvjetima. U programu prilagođenom novonastaloj situaciji, uz znatno manje financijskih sredstava, nastojat će se nastaviti s dobrom tradicijom raznovrsnog kulturnog, zabavnog i umjetničkog sadržaja te posebno voditi računa o teškoj situaciji nezavisnih umjetnika i angažmanu domaćih kulturnih udruga.

 

 

 

 

Tradicijskim programima predstavit će se kultura i povijest otoka Brača, a kroz recentna umjetnička ostvarenja i šira hrvatska kulturna scena.
Kulturnu baštinu i tradiciju otoka Brača i Dalmacije prezentirat će domaće kulturne udruge: bračke klape, Tamburaški sastav Supetar, Bračko folklorno društvo Ciciljona i drugi. Glazba za opuštanje odvijat će se na ljetnoj pozornici na rivi, a na mjesnim fjerama uz svečana misna slavlja i procesije, dobro raspoloženje donijet će domaće otočne klape i glazbeni sastavi. Od sredine srpnja Kino Mediteran će u ljetnom kinu Supetar prikazivati komercijalne filmova, filmove za djecu te nezavisnu europsku filmsku produkciju.
Tradicionalni Gitaristički vikend na programu je 18. i 19. srpnja: uz domaćina vikenda, jednog naših od najboljih gitarista Petra Čulića nastupit će omiljeni mladi pjevač Marko Kutlić, nagrađivani gitarist Natan Zlodre i Duo Diviant kojeg čine gitaristica Antonija Škorput i klarinetistica Ivana Bandalo. Klasični dio Supetarskog lita donosi pijanistički koncert sjajnog supetranina Tomislava Damjanovića, a Međunarodna ljetna glazbena škola Uzmah u kolovozu u crkvi organizira koncerte klasične glazbe svjetski eminentnih profesora i pedagoga Slawomira Grende, Davida Grigorijana i njihovih studenata. Na prekrasnoj pozornici ispred župne crkve koncert Najljepša tanga i kancone, 14. kolovoza održat će tenor Tvrtko Stipić i sastav Tango Appassionato
Brač Film Festival (BFF) od 6. do 8. kolovoza ima svoje šesto izdanje kao međunarodni festival igranog filma. Uz pregled recentne kinematografije i ove godine najavljen je popratni program za djecu i odrasle te BFF koncert popularnog pop-rock sastava Vatra.
Dugogodišnja tradicija ljetnog kazališta u Supetru i ove godine donosi atraktivne i popularne predstave: Pod hitno na hitnu kazališta Kerekeš , Sve o muškarcima kazališta Gavran, cabaret Preko veze kazališta Moruzgva, Sutra (ni)je novi dan! teatra Exit. Tu su i predstave za djecu Modrobradi , Avijonko se ženi, Zelena priča te radionica kreativnog pisanja i pripovijedanja nagrađivane pedagoginje Jasmine Žiljak Ilinčić. Nastavlja se i ciklus predavanja Narodne knjižnice Supetar , subota 1. kolovoza rezervirana je za Mutne kale, najdugovječniju izložbu na zidovima starih kuća u pitoresknim Mircima, a 29.kolovoza za lipu brošku rič na Festivalu čakavske riči Stjepan Štefe Pulišelić u Muzeju otoka Brača u Škripu.
Uoči Dana Domovinske zahvalnosti, pobjede i hrvatskih branitelja 4. kolovoza, svoje novo glazbeno ruho predstavit će sastav Cambi. Koncertna priča na Supetarskom litu donosi još atraktivnih programa: 17. srpnja nastupaju pjevači i pjevačice Ansambla LADO s programom LADO ELectro u kojemu se njihove savršene vokalne izvedbe spajaju sa suvremenim klupskim elektroničkim izričajem. Nemojte propustiti priliku poslušati ovaj zanimljiv spoj elektro i folklorne glazbe.
Na igralištu Mali plac 1. kolovoza nastupa jedan od najboljih hrvatskih rock bendova Psihomodo Pop, a karnevalska udruga Monade za kraj Supetarskog lita, 12. rujna priprema atraktivni Međunarodni Brački ljetni karnerval.

Nadamo se da će se održati svi najavljeni programi, a izmjene su moguće sukladno epidemiološkoj situaciji.

Sve informacije o programu možete pratiti na facebook stranici Supetarsko lito.
Organizator: Grad Supetar
Organizator posebnih događanja: Turistička zajednica Grada Supetra
Suorganizatori: Narodna knjižnica Supetar, Župa Supetar, Muzej otoka Brača u Škripu

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

bilten web mali

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.