vizual za epromet link

Tradicionalna gradska manifestacija Supetarsko lito započela je na Dan grada Supetra 29.lipnja, a ove će se godine zbog epidemije koronavirusa odvijati u izmijenjenim uvjetima. U programu prilagođenom novonastaloj situaciji, uz znatno manje financijskih sredstava, nastojat će se nastaviti s dobrom tradicijom raznovrsnog kulturnog, zabavnog i umjetničkog sadržaja te posebno voditi računa o teškoj situaciji nezavisnih umjetnika i angažmanu domaćih kulturnih udruga.

 

 

 

 

Tradicijskim programima predstavit će se kultura i povijest otoka Brača, a kroz recentna umjetnička ostvarenja i šira hrvatska kulturna scena.
Kulturnu baštinu i tradiciju otoka Brača i Dalmacije prezentirat će domaće kulturne udruge: bračke klape, Tamburaški sastav Supetar, Bračko folklorno društvo Ciciljona i drugi. Glazba za opuštanje odvijat će se na ljetnoj pozornici na rivi, a na mjesnim fjerama uz svečana misna slavlja i procesije, dobro raspoloženje donijet će domaće otočne klape i glazbeni sastavi. Od sredine srpnja Kino Mediteran će u ljetnom kinu Supetar prikazivati komercijalne filmova, filmove za djecu te nezavisnu europsku filmsku produkciju.
Tradicionalni Gitaristički vikend na programu je 18. i 19. srpnja: uz domaćina vikenda, jednog naših od najboljih gitarista Petra Čulića nastupit će omiljeni mladi pjevač Marko Kutlić, nagrađivani gitarist Natan Zlodre i Duo Diviant kojeg čine gitaristica Antonija Škorput i klarinetistica Ivana Bandalo. Klasični dio Supetarskog lita donosi pijanistički koncert sjajnog supetranina Tomislava Damjanovića, a Međunarodna ljetna glazbena škola Uzmah u kolovozu u crkvi organizira koncerte klasične glazbe svjetski eminentnih profesora i pedagoga Slawomira Grende, Davida Grigorijana i njihovih studenata. Na prekrasnoj pozornici ispred župne crkve koncert Najljepša tanga i kancone, 14. kolovoza održat će tenor Tvrtko Stipić i sastav Tango Appassionato
Brač Film Festival (BFF) od 6. do 8. kolovoza ima svoje šesto izdanje kao međunarodni festival igranog filma. Uz pregled recentne kinematografije i ove godine najavljen je popratni program za djecu i odrasle te BFF koncert popularnog pop-rock sastava Vatra.
Dugogodišnja tradicija ljetnog kazališta u Supetru i ove godine donosi atraktivne i popularne predstave: Pod hitno na hitnu kazališta Kerekeš , Sve o muškarcima kazališta Gavran, cabaret Preko veze kazališta Moruzgva, Sutra (ni)je novi dan! teatra Exit. Tu su i predstave za djecu Modrobradi , Avijonko se ženi, Zelena priča te radionica kreativnog pisanja i pripovijedanja nagrađivane pedagoginje Jasmine Žiljak Ilinčić. Nastavlja se i ciklus predavanja Narodne knjižnice Supetar , subota 1. kolovoza rezervirana je za Mutne kale, najdugovječniju izložbu na zidovima starih kuća u pitoresknim Mircima, a 29.kolovoza za lipu brošku rič na Festivalu čakavske riči Stjepan Štefe Pulišelić u Muzeju otoka Brača u Škripu.
Uoči Dana Domovinske zahvalnosti, pobjede i hrvatskih branitelja 4. kolovoza, svoje novo glazbeno ruho predstavit će sastav Cambi. Koncertna priča na Supetarskom litu donosi još atraktivnih programa: 17. srpnja nastupaju pjevači i pjevačice Ansambla LADO s programom LADO ELectro u kojemu se njihove savršene vokalne izvedbe spajaju sa suvremenim klupskim elektroničkim izričajem. Nemojte propustiti priliku poslušati ovaj zanimljiv spoj elektro i folklorne glazbe.
Na igralištu Mali plac 1. kolovoza nastupa jedan od najboljih hrvatskih rock bendova Psihomodo Pop, a karnevalska udruga Monade za kraj Supetarskog lita, 12. rujna priprema atraktivni Međunarodni Brački ljetni karnerval.

Nadamo se da će se održati svi najavljeni programi, a izmjene su moguće sukladno epidemiološkoj situaciji.

Sve informacije o programu možete pratiti na facebook stranici Supetarsko lito.
Organizator: Grad Supetar
Organizator posebnih događanja: Turistička zajednica Grada Supetra
Suorganizatori: Narodna knjižnica Supetar, Župa Supetar, Muzej otoka Brača u Škripu

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.