Temeljem dosadašnjih preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, u svezi prevencije bolesti uzrokovane novim Koronavirusom, COVID-19, Krizni stožer otoka Brača utvrdio je potrebu provođenja mjera prevencije.

Temeljem dosadašnjih preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, u svezi sa prevencijom bolesti uzrokovane NOVIM KORONAVIRUSOM, COVID-19, Krizni stožer otoka Brača donosi

ZAKLJUČAK

I.

Utvrđuje se potreba provođenja slijedećih mjera:

 1. Na području otoka Brača do daljnjega se odgađaju sva okupljanja stanovništva u zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kino projekcije, kazališne i dječje predstave, kulturne priredbe i ostali javni skupovi. Nalaže se privremeno zatvaranje kino dvorana, te klubova, zatim prostora udruga, civilnog društva, saveza i zajednica udruga, kao i prostora koje te udruge koriste za redovne aktivnosti.
 2. Jedinice lokalne samouprave, ustanove i tvrtke u njihovom vlasništvu na području otoka Brača do daljnjeg će ograničiti uredovno vrijeme sa strankama na dane ponedjeljak i srijeda u vremenu od 08-12 sati. Preporuka je da se osobni dolasci ograniče samo na neodgodive poslove, a za sve ostalo da se korespondencija ograniči na telefonsku i elektronsku komunikaciju.
 3. Preventivno se zatvaraju svi zatvoreni sportski objekti i dvorane, u vlasništvu jedinica lokalne samouprave na području otoka Brača. Neodgodive službene utakmice u organizaciji nacionalnih sportskih saveza održat će se bez prisustva publike.
 4. Turističke zajednice na području otoka Brača će putem sustava e-visitor evidentirati sve pristigle turiste iz Republike Italije i drugih evidentiranih žarišta virusa COVID-19 u Europi i svijetu, te će informacije o istima dostavljati nadležnoj sanitarnoj inspekciji radi daljnjih postupanja i ovome stožeru.
 5. Od 16. ožujka 2020. godine privremeno se prekida rad predškolskih ustanova- vrtića na području otoka Brača.
 6. Preporuča se obavljanje pokopa pokojnika u krugu obitelji.
 7. Preporuča se održavanje proslava vjenčanja u najužem krugu (do 10 osoba).
 8. Službenici i namještenici gradskih i općinskih uprava i tvrtki u njihovom vlasništvu dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora, te isto preporučivati građanima/strankama  s kojima su u komunikaciji.
 9. Preporučuje se svim građanima otoka Brača da se što je moguće manje koriste uslugama Doma Zdravlja radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze.
 10. Mole se građani otoka Brača koji su, radi poslovnih ili privatnih razloga od 1. ožujka 2020. godine boravili u virusom zahvaćenim zonama da postupe savjesno i odgovorno te da se, u skladu s preporukama struke, telefonskim putem jave Kriznom stožeru otoka Brača na dežurni telefon (24 sata dnevno) broj:

097-651 9550 i postupaju po naputku.

 1. Sve pravovaljane i provjerene daljnje informacije možete dobiti na web stranici:

stozerbrac.com.

II.

Za provođenje mjera iz točke I. ovog Zaključka zadužuju se tijela, ustanove i tvrtke u čijoj nadležnosti su pojedine djelatnosti.

III.

Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se na web stranicama i oglasnim pločama jedinica lokalne samouprave otoka Brača, te ustanova i tvrtki u njihovom vlasništvu.

 

 

          

  NAČELNIK

     KRIZNOG STOŽERA

         OTOKA BRAČA

    Nikola Martinić-Dragan, v.r.

 

 

Popis svih mjera u pdf. formatu možete preuzeti ovdje.

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

bilten web mali

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.