vizual za epromet link

Temeljem dosadašnjih preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, u svezi prevencije bolesti uzrokovane novim Koronavirusom, COVID-19, Krizni stožer otoka Brača utvrdio je potrebu provođenja mjera prevencije.

Temeljem dosadašnjih preporuka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, u svezi sa prevencijom bolesti uzrokovane NOVIM KORONAVIRUSOM, COVID-19, Krizni stožer otoka Brača donosi

ZAKLJUČAK

I.

Utvrđuje se potreba provođenja slijedećih mjera:

  1. Na području otoka Brača do daljnjega se odgađaju sva okupljanja stanovništva u zatvorenom prostoru po bilo kojoj osnovi, sve manifestacije, sportska natjecanja i treninzi, kino projekcije, kazališne i dječje predstave, kulturne priredbe i ostali javni skupovi. Nalaže se privremeno zatvaranje kino dvorana, te klubova, zatim prostora udruga, civilnog društva, saveza i zajednica udruga, kao i prostora koje te udruge koriste za redovne aktivnosti.
  2. Jedinice lokalne samouprave, ustanove i tvrtke u njihovom vlasništvu na području otoka Brača do daljnjeg će ograničiti uredovno vrijeme sa strankama na dane ponedjeljak i srijeda u vremenu od 08-12 sati. Preporuka je da se osobni dolasci ograniče samo na neodgodive poslove, a za sve ostalo da se korespondencija ograniči na telefonsku i elektronsku komunikaciju.
  3. Preventivno se zatvaraju svi zatvoreni sportski objekti i dvorane, u vlasništvu jedinica lokalne samouprave na području otoka Brača. Neodgodive službene utakmice u organizaciji nacionalnih sportskih saveza održat će se bez prisustva publike.
  4. Turističke zajednice na području otoka Brača će putem sustava e-visitor evidentirati sve pristigle turiste iz Republike Italije i drugih evidentiranih žarišta virusa COVID-19 u Europi i svijetu, te će informacije o istima dostavljati nadležnoj sanitarnoj inspekciji radi daljnjih postupanja i ovome stožeru.
  5. Od 16. ožujka 2020. godine privremeno se prekida rad predškolskih ustanova- vrtića na području otoka Brača.
  6. Preporuča se obavljanje pokopa pokojnika u krugu obitelji.
  7. Preporuča se održavanje proslava vjenčanja u najužem krugu (do 10 osoba).
  8. Službenici i namještenici gradskih i općinskih uprava i tvrtki u njihovom vlasništvu dužni su se pridržavati preporučenih higijenskih mjera i mjera opreza, izbjegavati bliske kontakte s osobama koje imaju respiratorne simptome, održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije radnih površina i predmeta, provjetravanja radnog prostora, te isto preporučivati građanima/strankama  s kojima su u komunikaciji.
  9. Preporučuje se svim građanima otoka Brača da se što je moguće manje koriste uslugama Doma Zdravlja radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze.
  10. Mole se građani otoka Brača koji su, radi poslovnih ili privatnih razloga od 1. ožujka 2020. godine boravili u virusom zahvaćenim zonama da postupe savjesno i odgovorno te da se, u skladu s preporukama struke, telefonskim putem jave Kriznom stožeru otoka Brača na dežurni telefon (24 sata dnevno) broj:

097-651 9550 i postupaju po naputku.

  1. Sve pravovaljane i provjerene daljnje informacije možete dobiti na web stranici:

stozerbrac.com.

II.

Za provođenje mjera iz točke I. ovog Zaključka zadužuju se tijela, ustanove i tvrtke u čijoj nadležnosti su pojedine djelatnosti.

III.

Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se na web stranicama i oglasnim pločama jedinica lokalne samouprave otoka Brača, te ustanova i tvrtki u njihovom vlasništvu.

 

 

          

  NAČELNIK

     KRIZNOG STOŽERA

         OTOKA BRAČA

    Nikola Martinić-Dragan, v.r.

 

 

Popis svih mjera u pdf. formatu možete preuzeti ovdje.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.