vizual za epromet link

Povodom Dana antifašističke borbe gradonačelnica Grada Supetra Ivana Marković uputila je čestitku u kojoj stoji:

 

 

 

 

 

 



Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Praznik koji danas obilježavamo, spomen je na dan kada je prije 78 godina u šumi pored Siska osnovana prva antifašistička jedinica u okupiranoj Europi  i ujedno jedan od najvažnijih u datuma moderne hrvatske povijesti. Povijesna je činjenica da su upravo Hrvati bili jedan od prvih naroda koji je krenuo u borbu protiv fašizma i nacizma a nije potrebno posebno naglašavati koliku su ulogu u toj borbi protiv fašističke okupacije odigrali ljudi iz Dalmacije, naši očevi i djedovi, majke i none.

Ovaj naš kraj pamti deportacije i zbjegove, veliku muku i teške žrtve. Obilježavanjem tih teških i slavnih dana ne samo da odajemo počast svima koji su u borbi za slobodu izgubili svoje živote već se uvijek iznova podsjećamo da i ta njihova borba ugrađena u temelje današnje slobodne, suverene, demokratske i europske Hrvatske.

Sretan Vam Dan antifašističke borbe!



Gradonačelnica
Ivana Marković

 

 

 

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.