vizual za epromet link

Logo LAG-a Brač

LAG Brač je objavio Natječaj za tip operacije 1.1.1. koji je sukladan mjeri 6.3.1. iz PRR te je namijenjen razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

 

 

 

LAG Brač je osigurao sredstva za 33 projekta u ukupnom iznosu 3.828.267,78 HRK, odnosno 112.734,00 HRK bespovratnih sredstava po projektu.

 Prijave započinju 17. veljače 2022. godine te traju do 21. ožujka 2022. godine.

 Pitanja s jasno naznačenom referencom na ovaj Natječaj moguće je poslati od dana objave natječaja do najkasnije 15 dana prije isteka roka za podnošenje zahtjeva za potporu isključivo putem e-pošte adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.. Odgovori će se objaviti na službenoj stranici www.lagbrac.hr.

 LAG Brač planira i informativne radionice, a mjesto i datum održavanja objaviti će putem službene stranice.

 

Prihvatljive aktivnosti za ovu mjeru su razna temeljna ulaganja u modernizaciju rada OPG-a i povećanje proizvodnog kapaciteta, od kupnje mehanizacije i životinja, višegodišnjeg bilja, uređenje poljoprivrednog zemljišta i slično.

 Svrha ovog natječaja je opstanak i razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava poticanjem restrukturiranja i povećanja dodane vrijednosti. Ova operacija pruža pomoć malim potencijalno održivim farmama koje su orijentirane na tržišnu proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište, ali im nedostaju glavni resursi. Na taj način će se pomoći takvim gospodarstvima u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju da postanu gospodarski održivi, što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivrednici s odgovarajućom veličinom poljoprivrednog gospodarstva registrirani na području otoka Brača i koji će ulagati na područje LAG-a Brač.

 Tekst Natječaja s pripadajućim obrascima i prilozima možete preuzeti na OVOM LINKU.

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.