Dobrovoljno vatrogasno društvo "Supetar" osnovalo je dvadesetak entuzijasta, među kojima je bilo zidara, težaka, klesara, radnika i činovnika 1951.godine kao prvo vatrogasno društvo na otoku Braču.


Prava revitalizacija Društva pokrenuta je 1994. godine, a prvi značajniji tehnički napredak DVD postiže 1997. godine kada je u suradnji sa prijateljima vatrogascima iz Engleske pokrenuta tzv. "Operacija Florijan" kroz koju se Društvo opremilo prvim pravim navalnim vatrogasnim vozilima i brojnom ostalom vatrogasnom tehnikom.

 


U šezdeset godina postojanja kroz Društvo je prošlo gotovo tri stotine ljudi. Zahvaljujući ljubavi prema vatrogastvu koja se prenosila s oca na sina u mnogim supetarskim obiteljima česti su primjeri da su gotovo svi muški članovi pripadnici Društva.

DVD "Supetar" danas broji preko stotinu članova od kojih je četrdesetak aktivnih vatrogasaca educiranih kroz vlastiti program školovanja u kojem se velika pažnja posvećuje upravo edukaciji mladih vatrogasaca koji uz pomoć profesionalaca i iskusnijih članova stječu znanja i vještine neophodne za sudjelovanje u svim aktivnostima DVD-a.

Osim osnovne zadaće, protupožarne zaštite na području čitavog otoka, DVD Supetar ima i vrlo važnu ulogu u otočnoj zajednici poklanjajući posebnu pozornost radu s djecom i edukaciji mladih te humanitarnom radu.

Adresa:21400 Supetar - Put Vele luke 12a
Tel.: +385 21 630 919 - Fax: +385 630 954
OIB: 46950824665 / MB: 0974242
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.Predsjednik: Nikica Maričić
Žiro račun: Splitska Banka HR282330003-1100130034

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.