vizual za epromet link

Fotografija prostorija Arbun

Ekološko - edukativni projekt "Dica mora" zajednički je projekt Grada Supetara, Turističke zajednice Grada Supetra, Komunalnog društva „Grad“, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar i Kluba za športski ribolov na moru „Arbun“.

 

 

 



Postavili smo ga kao jedno od najvažnijih usmjerenja našeg rada u budućnosti te kontinuirano nastavljamo s provođenjem aktivnosti.

Ponukani poraznom činjenicom kako je, globalno gledajući, naš ljudski okoliš, posebno more, zagađeno otpadom do zabrinjavajućih razmjera i vodeći se onom starom uzrečicom „misli globalno, djeluj lokalno“ odlučili smo se pokrenuti i učiniti onoliko koliko možemo kako bi zagađenje smanjili te kako bi o ovom velikom problemu javno govorili i na njega kontinuirano upozoravali.

image001 2

Tako su dionici projekta 3. fazu započeli prigodno obilježavanjem Dana planeta Zemlja Akcijom čišćenja plaže “Acapulco” u petak 21. travnja i parka “Ratac” u ponedjeljak 24. travnja.

 image005

 

Obzirom da se godišnje u svijetu baci više od 5,7 bilijuna opušaka, a opušcima treba 10 godina da se razgrade, u cilju smanjenja broja opušaka koji završe u more ovo ljeto postavili smo nosače s info tablama i besplatnim pepeljarama na dvije lokacije u Supetru: plaža Tri mosta te plaža Acapulco. Pepeljare su izrađene od biorazgradivog papira na sebi imaju upute za jednostavno sastavljanje te se nakon korištenja opušci s pepeljarom bacaju u obližnje kante za smeće.

U sklopu dječjeg tjedna ove jeseni organizirana je u Narodnoj knjižnici Supetar edukativna radionica Ivora Ivelića za djecu o vrstama riba, rakova i školjaka u Jadranu i kako ih prepoznati .

unnamed 3

 

 

 

Treća faza projekta "Dica mora" Grad Supetar sufinancirana je od strane Splitsko - dalmatinske županije
u sklopu Programa razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području SDŽ u 2023. godini.

LOGO

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.