vizual za epromet link

Dani Supetra u Postojni

Da prijateljstvo zaista ne poznaje granice potvrđuje povezanost i atmosfera koju uvijek iznova uspijevamo obnoviti s našim prijateljima iz pobratimskog grada Postojne s kojima smo ovaj vikend proveli u Postojni.

 

 

 

 

 

Sva druženja, suradnje i općenito uspomene koje smo zajedno stvorili tijekom petogodišnjeg bratimljenja nećemo dugo zaboraviti. Dio ovog društva su i građani, a veseli nas što se kroz redovite kontakte sklapaju nova poznanstva. Hvala svima koji su se družili s nama.

Pravu dalmatinsku atmosferu u petak navečer građanima Postojne podarila je Ženska vatrogasna klapa Alegrija, svojim koncertom u gradskom Domu kulture. Okupljene su pozdravili gradonačelnik Postojne Igor Marentič i gradonačelnica Supetra Ivana Marković, istaknuvši oduševljenje kontaktima koje održavamo, te međusobnom suradnjom, pomoći i nastojanjima za nove zajedničke aktivnosti. Tijekom pet godina nastajali su zajednički projekti i jačala prijateljstva, posebice između škola, vrtića i vatrogasaca. Kako je uvjereno na subotnjem prijemu kod gradonačelnika, na koji su pozvani i predstavnici naših obrazovnih ustanova, vatrogasci i turistički djelatnici, u narednom će se razdoblju više pozornosti posvetiti zajedničkim aktivnostima na području turizma. Organizacijska jedinica Turizam (Zavod Znanje Postojna) i Turistička zajednica Supetar najavili su zajedničke turističke pogodnosti u kojima će uživati naši sugrađani kao gosti u Postojni a i građani Postojne na Braču. Kao znak pažnje načelnik Postojne je ovom prilikom dobio autohtono stablo dalmatinske masline koje će ujedno simbolizirati naše prijateljstvo uz općinsku zgradu.

dani supetra 450

 

Subotnja događanja na glavnom gradskom trgu, posvećena predstavljanju grada Supetra, njegove turističke i gastronomske ponude, oduševila su Postojnčane. Sunčan i vruć listopadski dan uz kušanje vina, maslinovog ulja i domaćih proizvoda (džem od smokava, dalmatinski kolači, namazi od maslina, janjetina s bižima...) odveo je sve okupljene pravo u Dalmaciju.

Gosti, dječji vrtić, osnovna i srednja škola iz Supetra, pripremili su dječje radionice i prikazali dalmatinske dječje igre. Atmosferu je upotpunila i autentična dalmatinska glazba kojom je oduševio naš domaći bend Naranča. U programu su naravno sudjelovali i Postojnčani sa Školom harmonike Vili Marinška, Pjevačkom skupinom Mavrica i Plesnom školom Artifex.

Tijekom vikenda Supetrani su posjetili i Notranjski muzej Postojna, prošetali Postojnom, posjetili dan otvorenih vrata PGD Postojna, razgledali Jakobovu šumsku nastavnu stazu u dječjem vrtiću te popričali i susreli se s predstavnicima općine, gradskim zavodima i drugim građanima po gradu.

Bio je to zaista vikend prijateljstva koje želimo učiniti trajnim.



Galeriju fotografija pogledajte na na našoj FB stranici



Foto: studio Postojna

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.