vizual za epromet link

Dica mora - ekološke pepeljare

Ekološko - edukativni projekt "Dica mora" zajednički je projekt Grada Supetara, Turističke zajednice Grada Supetra, Komunalnog društva „Grad“, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar i Kluba za športski ribolov na moru „Arbun“.

 




Postavili smo ga kao jedno od najvažnijih usmjerenja našeg rada u budućnosti te kontinuirano nastavljamo s provođenjem aktivnosti.

Obzirom da se godišnje u svijetu baci više od 5,7 bilijuna opušaka, a opušcima treba 10 godina da se razgrade, u cilju smanjenja broja opušaka koji završe u more postavili smo nosače s info tablama i besplatnim pepeljara na dvije lokacije u Supetru: plaža Tri mosta te plaža Acapulco. Pepeljare su izrađene od biorazgradivog papira te će također biti dostupne i u Turističkoj zajednici Grada Supetra za besplatno preuzimanje. Pepeljare na sebi imaju imaju upute za jednostavno sastavljanje te se nakon korištenja opušci s pepeljarom bacaju u obližnje kante za smeće.

Pozivaju se pušači da koriste besplatne pepeljare i na taj način doprinesu očuvanju prirode i okoliša na našem otoku jer plaža nije pepeljara.

Treću fazu projekta "Dica mora" Grad Supetar prijavio je za sufinanciranje od strane Splitsko - dalmatinske županije u sklopu Programa razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području SDŽ u 2023. godini.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.