vizual za epromet link

U Dalmaciji je na snazi i crveno upozorenje Meteoalarma zbog olujnog juga koje će puhati i do 130 kilometara na sat.

 

 

 

 

 

 



"Vrijeme će sutra biti vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu" - kaže se u upozorenju.

Obratite pozornost i na upozorenje DHMZ-a koje naglašava opasnost od poplava izazvanih očekivanim obilnim padalinama. Maksimum oborina očekuje se s utorka na srijedu kada će pasti između 50 i 150 mm na pojedinim lokalitetima duž obale.

Uz to će na Jadranu od utorka do četvrtka biti i vrlo vjetrovito, uglavnom uz jako i olujno jugo. Udari vjetra u utorak mogu dosezati vrijednosti između 20 i 30 m/s (od 70 do 110 km/h). S premještanjem ciklone te visokim valovima za očekivati je i poplavljivanje pojedinih riva. A uz mokro tlo te jak vjetar potencijalnu opasnost mogu prouzročiti i stara i bolesna stabla kojima najviše prijeti rušenje tijekom navedenih vremenskih uvjeta.

Pred nama je nekoliko dana lošeg vremena pa ako se u tom razdoblju nađete u bilo kakvoj nevolji nazovite vatrogasce na broj 021/630919* ili preko brojeva 193 ili 112.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.