Tijekom prošlog perioda, poduzeće Komunalno društvo  GRAD d.o.o. započelo je sa projektom reorganizacije poslovanja u sektoru gospodarenja otpadom.

 

 

 

 

 

 

 

Ciljevi reorganizacije poslovanja su sa ekološkog stajališta, povećanje količina odvojeno prikupljenog otpada i smanjenje količina otpada koji se odlaže na području Grada, no ciljevi su i ekonomskog karaktera pošto se uvodi i napredni sustav identifikacije korisnika s ciljem naplate odvoza otpada prema količini.

Prva faza reorganizacije poslovanja odnosila se na podjelu spremnika za miješani komunalni otpad koju je većina kućanstava u Splitskoj i preuzela. Oni korisnici koji još nisu preuzeli spremnike za otpad, mogu to obaviti svakog utorka od 8 do 14 sati u prostorijama Komunalnog društva GRAD d.o.o., Žedno-Drage 7, Supetar.

Druga faza reorganizacije poslovanja odnosi se odvoz otpad na „kućnom pragu“ što podrazumijeva da svi korisnici koji u definiranom terminu žele isprazniti svoje spremnike za otpad, moraju to učiniti na način da spremnike ostave na površinu pokraj ceste, na dan odvoza, najkasnije do 06:00 sati.  

Ovakav način odvoza za naselje Splitska započinje 03. lipnja 2019. godine (ponedjeljak) te će se prikupljanje otpada vršiti svaki ponedjeljak, srijedu i petak.

Nastavno na ranije navedeno, ukloniti će se svi kontejneri sa javnih površina izuzev „Zelenih otoka“ namijenjenih za odvojeno prikupljanje otpada. „Zeleni otoci“ na području Splitske ostati će na postojećim lokacijama.

S ovim projektom, Grad Supetar značajno podiže kvalitetu usluge, urbane higijene i dekora.


Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas KD Grad d.o.o.!

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

bilten web mali

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.