Grad supetar u svrhu savjetovanja sa javnošću objavljuje Prijedlog odluke o Svjetu mladih Grada Supetra.Zakon o savjetima mladih (Narodne novine 41/14) propisuje da predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave donosi odluku o osnivanju savjeta mladih te propisuje koje odredbe odluka mora sadržavati.

Odlukom o savjetu mladih uređuje se osnivanje, sastav, način i postupak izbora, djelokrug i način rada, način financiranja rada i programa, osiguranje prostornih i drugih uvjeta za rad kao i druga pitanja od značaja za rad savjeta mladih.
Ovim prijedlogom Odluke o Savjetu mladih Grada Supetra se propisuje tko može podnijeti kandidature za članove Savjeta mladih, način i postupak izbora članova te postupak konstituiranja.

Određuje se rok za objavu javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova, odnosno usklađuje se prema Zakonu te se propisuje što javni poziv sadržava i tko podnosi prijedlog za pokretanje postupka izbora.
Odlukom se pobliže definira tko može podnijeti kandidature za članove i zamjenike članova Savjeta mladih i koji podaci se traže od kandidata te tko čini neformalnu skupinu mladih.
Također se opisuje procedura zaprimanja i provjere kandidatura, izbor članova i zamjenika članova te predsjednika i zamjenika predsjednika Savjeta mladih.
U prijedlogu Odluke naveden je postupak razrješenja predsjednika i zamjenika predsjednika.

Sve dokumente možete preuzeti u privitku ove obavijesti.

banner knjižnica supetar

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

bilten web mali

ban knjiznica supetar

ban knjiznica supetar

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.