vizual za epromet link

Grad Supetar, u partnerstvu s Dječjim vrtićem Mrvica, od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dobio pozitivnu odluku o sufinanciranju 100 % prihvatljivih troškova projekta „DV Mrvica - proširenje usluga boravka vrtićke djece”, koji je prijavio na Otvoreni trajni poziv  “Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”, u sklopu Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

 



Nastavno na pozitivni odluku, Grad Supetar je 11. travnja 2019. s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Prema navedenom projektu za koji su osigurana bespovratna sredstva, od rujna 2019. godine Dječji vrtić Mrvica uvodi smjenski rad i produljeni boravak. Prilagodba radnog vremena vrtića odgovor je na potrebe zaposlenih roditelja, a rad će se organizirati u dvije mješovite vrtićke skupine i jednoj jasličkoj. U tu svrhu Vrtić će zaposliti 6 odgojitelja/ice na nepuno radno vrijeme. Za vrijeme provedbe projekta angažirat će se vanjski stručnjak za pružanje konkretne podrške odgajateljima u planiranju unaprjeđenja kvalitete rada te će se stručno usavršiti šest odgojno-obrazovnih djelatnika Vrtića. S ciljem adekvatnog obavljanja novo uspostavljene usluge izvršit će se ulaganja u didaktiku, namještaj i opremu.

Razdoblje provedbe projekta
Projektne aktivnosti trajat će 30 mjeseci, od dana potpisa Ugovora 11. travnja 2019. do 11. listopada 2021. godine

Cilj projekta
Povećati razinu kvalitete usluga Dječjeg vrtića Mrvica kroz osiguravanje usluge smjenskog rada i produljenog boravka i usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika kako bi se zadovoljile potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dobi

Očekivani rezultati projekta
1. Osigurana veća dostupnost usluga Dječjeg vrtića Mrvica kroz smjenski rad iproduljeni boravakza 37 djece;
2. Zaposlena 6 odgajatelja/ice na puno radno vrijeme za potrebe usluge smjenskog rada i produljenog boravka;
3. Povećana kvaliteta usluga u okviru redovnog programa Dječjeg vrtića Mrvica;
4. Stručno usavršeno 6 odgojno-obrazovnih djelatnikaDječjeg vrtića Mrvica;
5. Nabava didaktičkih sredstava i opreme

Vrijednost projekta
Ukupna vrijednost projekta 2.686.921,63kune, od kojih je 85 % financirano bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % je obvezni udio nacionalnog sufinanciranja osiguran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Kontakt osobe za više informacija
Ivan Tomeljak, vanjski suradnik
Tel/mob: 098 165 2000
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.

 

BANNER PROJEKT

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.