vizual za epromet link

Ilustracija grafikona statistike širenja epidemije COVID-19

Donosimo vam analizu kretanja epidemije bolesti COVID19 na otoku Braču kroz statistiku za 2020. godinu.

 

 

 

 

 

Na žalost posljednji potresi na području Banije dijelom su sklonili potrebitu pažnju svih nas sa obveze provođenja propisanih protuepidemijskih mjera na sprječavanju širenja bolesti COVID19.

Postepeni dolazak cjepiva i procjepljivanje primarno ugroženih kategorija stanovništva zasigurno će olakšati provođenje protuepidemijskih mjera, no i nadalje u periodu od nekoliko mjeseci moramo biti spremni na provedbu i poštivanje propisanih protuepidemijskih mjera, a sve kako bi se dugoročno osigurali pozitivni učinci i samog procjepljivanja te ukupnog obuzdavanja epidemije.

Protekla 2020. godine je pred nas bila stavila brojne izazove koje smo u zajedništvu i pojedinačnoj odgovornosti ipak u osnovi uspjeli prebroditi.

Zbog dobivanja šire slike epidemiološkog stanja u svezi epidemije bolesti COVID19 tijekom 2020. godine na području Splitsko-dalmatinske županije te jedinica lokalne samouprave (JLS) na području otoka Brača, u privitku ove obavijesti daje se tablica sa obradom podataka iz priopćenja Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, a koja priopćenja su bila zaprimljena na protokolu Grada Supetra putem maila ili do kojih se došlo na službenim mrežnim stranicama naše županije.

Iz rekapitulacijskog prikaza priložene tablice je vidljivo kako je postotak zaraženih kod svih
JLS na otoku Braču za 2020. godinu bio manji od prosjeka za našu županiju. No isto tako je vidljivo kako smo imali perioda sa značajnijim brojem zaraženih i to u proljetnom valu epidemije tijekom svibnja, a kod tekućeg jesensko/zimskog vala posebno tijekom studenog i prosinca.

Posljednjih desetak dana prosinca primjetna su povoljna epidemiološka kretanja u svezi sa bitnim smanjivanjem broja zaraženih no ostaje nam još za konačnu ocjenu uspješnosti provedbe protuepidemijskih mjera sačekati do sredine tekućeg siječnja zbog mogućeg širenja zaraza tijekom proteklih blagdana i raznih druženja.

Nadamo se kako posljednji pozitivni rezultati mogu biti poticaj svima nama za nastavak dosljednog poštivanja naloženih protuepidemijskih mjera, a sve sa ciljem da se što prije osiguraju pretpostavke za njihovo ublažavanje i postepeni povratak dijela naših uobičajenih aktivnosti.

Uz želje da vas u 2021. godini prate sreća i zdravlje, a oboljelima i što brže ozdravljenje bez potreba bolničkog liječenja, molimo vas za odgovornost u poštivanju svih propisanih i mogućih budućih protuepidemijskih mjera.

 

Supetar, 05. siječnja 2021. godine

Stožer Civilne zaštite Grada Supetra

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.