vizual za epromet link

Don Tonči Prugo

Nakon 71 godinu čekanja vjernici župe sv. Petra u Supetru imali su priliku sudjelovati u slavlju mlade mise.

 

 

 

 

 

 

Dogodilo se to jučer na blagdan Tijelova, kada je supetarski sin i mladomisnik don Tonči Prugo slavio svoju mladu misu u župnoj crkvi Navještenja Marijina, istoj onoj u kojoj je kršten, pričešćen i krizman. On je dvadeseti svećenik u 420 godina povijesti supetarske župe i taj će događaj biti zlatnim slovima zapisan u povjesnicu župe i grada Supetra. Njega je minule subote za svećenika Hvarsko-bračko-viške biskupije zaredio biskup trootočne biskupije mons. Ranko Vidović u hvarskoj katedrali.

AM Tonci MladaMisa2024 39

Don Tonči Prugo rođen je 20. siječnja 1983. u Splitu. Kršten je u župi sv. Petra u Supetru, gdje je i završio osnovnu školu, a srednju Elektrotehničku školu u Splitu. Boravio je u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu, filozofsko-teološki studij završio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Za đakona je zaređen 25. studenoga 2023. u rodnoj župi sv. Petra u Supetru.

 

 

 

Fotografije: Ante Mandić

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.