vizual za epromet link

Plakat za projekt Trolokve

Na IV. Sjednici Otočnog partnerstva Splitsko-dalmatinske županije, Gradu Supetru odobrena su dva projekta sukladno Kriterijima odabira u sklopu Javnog poziva za podnošenje prijava za sudjelovanje u postupku pred odabira unaprijed određenih prijavitelja te prioritiziranih i integriranih projektnih prijedloga u svrhu provedbe Teritorijalne strategije za područje otoka Splitsko-dalmatinske županije.

 

 

 

Projekt „Trolokve-Vrtovi zelene budućnosti“ procijenjene je vrijednosti 1.206.985,81 € , sukladno uvjetima Javnog poziva od toga je 1.025.937,94 € bespovratnih sredstava.

Partneri na projektu Gradu Supetru biti će Hrvatske šume d.o.o., Grad Stari Grad, Turistička zajednica Grada Supetra i DVD Supetar.

CILJEVI PROJEKTA:

Revitalizirati i očuvati kulturni i prirodni krajolik lokaliteta Trolokve kroz održivi razvoj i unaprjeđenje vodno - komunalne infrastrukture, hortikulturno uređenje, infrastrukturno opremanje lokaliteta, očuvanje i obnavljanje suhozidne gradnje.
Unaprijediti sustav zaštite od požara kroz podizanje svijesti otočana i posjetitelja te nabavu opreme vatrogasne stanice i šumskog vozila.
Stvoriti otvoreni prostor koji će kao središte različitih okupljanja postati centar socijalne integracije lokalnog i stranog stanovništva te će pružati mogućnosti rekreacije, edukacije, relaksacije, obrazovanja na otvorenom i mnoštvo drugih.

 

Projekt „Rekonstrukcija i opremanje Društveno-kulturnog doma Supetar“ procijenjene je vrijednosti 1.016.117,40 € , sukladno uvjetima Javnog poziva od toga je 863.750,79 € bespovratnih sredstava.

Partneri na projektu Gradu Supetru biti će Centar za kulturu Bol, Turistička zajednica Grada Supetra i Narodna knjižnica Supetar.

CILJEVI PROJEKTA:

Stvaranje funkcionalne javne kulturne infrastrukture koja doprinosi socijalnoj uključenosti u zajednici.
Poticanje kulturnog i društvenog razvoja grada Supetra revitalizacijom objekta kulturne baštine u Društveno-kulturni dom sa galerijom Ivana Rendića.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.