vizual za epromet link

WNA logo

U Supetru se od 27. do 29. listopada 2023. (od petka do nedjelje) održava jedanaesti međunarodni skup „Zašto svijet treba antropologe – Moć izolacije“ (Why the World Needs Anthropologists/The Power of Isolation).

 

 

Skup se održava u organizaciji Mreže za primijenjenu antropologiju Europske udruge socijalnih antropologa (EASA) te partnera, Hrvatske zaklade za znanost, Slovenske agencije za istraživanja, Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, Instituta za migracije i narodnosti, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani i Zagrebu, Istraživačkog centra Slovenske akademije znanosti i umjetnosti, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, grada Supetra te mnogih drugih.

Dvjestotinjak antropologa raspravljat će na predavanjima i radionicama što znači izolacija u kontekstu dugotrajnih i međusobno povezanih kriza.

O izolaciji raspravljat će Dace Dzenovska (https://emptiness.eu/people/dace-dzenovska/), Lana Borić (https://voxfeminae.net/autorice/lana-bobic/), Karmen Šterk (Sveučilište u Ljubljani), Rafram Chaddad (https://www.rafram.com/), Tomislav Pletenac (Sveučilište u Zagrebu), Heli Rantavuo (Spotify, eBay, Microsoft, OP Financial Group), Anders Kristian Munk (https://vbn.aau.dk/en/persons/anders-kristian-munk) te studenti antropologije iz Europe i Hrvatske.

Svečano otvaranje skupa održat će se u petak 27.10 u 14.00 sati u gradskom kinu Supetar.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.