vizual za epromet link

Javna tribina prezentacija

Jučer je u kongresnoj dvorani novog Vatrogasnog doma, na adresi Žedno drage 43., u suradnji Grada Supetra i Udruge Gradova održana 2. Javna tribina u sklopu projekta participativnog budžetiranja.

 

 

 

 

Gradonačelnica Grada Supetra, Ivana Marković održala je zanimljivu prezentaciju, predstavivši još jednom čitav projekt, te sve pristigle i obrađene prijedloge koje je u određenom roku, a nakon održane 1. Javne tribine zaprimio protokol Grada Supetra. Na obradi projekata, uz Gradonačelnicu, radila je služba za financije i proračun Grada Supetra, te odsjek za komunalne poslove i izgradnju.

 

preza 450

Obrađeni su svi zaprimljeni prijedlozi, sveukupno 37 obrazaca za Supetar, Mirca, Splitsku i Škrip. Raspoloživ budžet raspodijeljen je na način da je svako mjesto dobilo baznih 10.000,00 eura , te ostatak ovisno o broju stanovnika tog područja, gledano prema zadnjem popisu stanovništva. Prijedlozi su trebali biti male komunalne akcije. Neki od njih su bili u granicama raspoloživog budžeta, dok su neki premašili zadani iznos ili su se odnosili na određene radnje koje je moguće obaviti kroz redovne ugovore o održavanju.

 

Za GRAD SUPETAR zaprimljena su 23 prijedloga, a realizirati će se 6 prijedloga :

-IZRADE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA DJEČJI PARK U FADIĆA ŠUMICI

-PROŠIRENJE JAVNE RASVJETE NA PODRUČJU DJEČJEG PARKA RATAC

-POVRŠINSKA SANACIJA ULICE TIRONIJEV PROLAZ

-POVRŠINSKA SANACIJA KLIZAVOG DIJELA ULICA PRILAZ PERIVOJU I IVE VOJNOVIĆA

-POSTAVLJANJE ZAŠTITNE OGRADE – PUT PAŠIKA

-POSTAVLJANJE PROMETNIH OGLEDALA NA KRIŽANJIMA ULICA J.BANA JELAČIĆA, S. RADIĆA I UL. KIPARA I.RENDIĆA SA ULICOM PUT PAŠIKA

 

Za SPLITSKU je zaprimljeno 7 prijedloga, a realizirati će se 3 prijedloga:

-DOVRŠETAK UREĐENJA GROBLJA- PREMA ZAHTJEVU

-POSTAVLJANJE REFLEKTORA- RIVA

-OSTATAK BUDŽETA BITI ĆE UTROŠEN U UREĐENJE PARKA NA RIVI

 

Za MIRCA je zaprimljeno 5 prijedloga, a realizirati će se 2 prijedloga:

-IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA DJEČJE IGRALIŠTE U MIRCIMA

-POSTAVLJANJE ZAŠTITNE OGRADE PORED ZGRADE DRUŠVENOG DOMA

 

Za ŠKRIP su zaprimljena 2 prijedloga, a realizirati će se:

-ULAGANJE U POTREBNE RADNJE ZA DRUŠTVENI DOM- PO DOGOVORU SA MJESNIM ODBOROM

 

preza budget 450

 

Zahvaljujemo svima što su se uključili u ovaj projekt, u kojem zajedničkim planiranjem proračuna građani dobivaju mogućnost da svake godine izravno odlučuju o tome koje će se male komunalne akcije provesti u svom okruženju, a gradska uprava dobiva bolji uvid u potrebe na terenu, što rezultira povećanjem razine povjerenja između građana i gradske uprave, a to je najveća vrijednost koju jedna zajednica može imati.

POWERPOINT PREZENTACIJU SVIH PRIJEDLOGA MOŽETE PREUZETI OVDJE

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.