vizual za epromet link

Otvaranje Odjela Juraj Bonači

Premjer RH, Andrej Plenković otvorio je danas u našem gradu organizacijsku jedinicu Odjela za pružanje izvaninstitucionalnih usluga splitskog Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači.

 

 

 

 

 

 

Plod je to uspješne suradnje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Supetra, Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Split i udruge 'Brački pupoljci' a prostori ovog bračkog odjeljenja koji su danas svečano otvoreni korak su naprijed u osnaživanju naše otočne zajednice, promicanju jednakosti i povećanje dostupnosti socijalnih usluga cjelokupnom puku otoka Brača obzirom da je 35 djece već upisano u bračku ispostavu a novi zahtjevi i dalje pristižu.

Uz predsjednika Vlade bili su i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, Ravnateljica Centra Juraj Bonači Snježana Čotić, Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, Saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Danica Baričević i Gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

0

 

U svom govoru tom prigodom, premijer Plenković istaknuo je da je ključna poruka tog važnog projekta, koji će obogatiti kvalitetu života na otoku Braču, poruka uključivosti.
"To je temeljna poruka suvremenih, modernih društava i demokracija u kojima moramo voditi računa o onima koji su najranjiviji", poručio je premijer Plenković naglasivši da je temeljno kršćansko načelo solidarnosti ono načelo koje povezuje ljude u svakoj zajednici i državi.
Stoga je, dodao je, velika sreća koja je danas vidljiva na otoku Braču zbog realizacije ovog projekta nešto što dodatno oplemenjuje i učvršćuje u namjeri i želji da društvo učinimo boljim.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić čestitao je svima koji su sudjelovali u realizaciji ovoga, kako je rekao, velikog projekta. “Uz centar i socijalne usluge, od danas na otoku Braču imamo i nova radna mjesta stručnjaka koji će dati sve od sebe da budu podrška najmlađima. Čestitam na 50 godina rada centru Juraj Bonači. Ovdje nećemo stati i imamo nove projekte upravo u Splitsko-dalmatinskoj županiji”, rekao je Piletić.

“Izuzetno je zahtjevno biti roditelj, a imati dijete s poteškoćama je vrlo izazovna situacija. Roditelji su svjesni koliko im je potrebna ruka i pomoć svih nas. Roditelji djece s poteškoćama okupljeni oko Udruge Brački pupoljci godinama aktivno djeluju pokazujući kako snažno utječu na pozitivne promjene i društvu. Osobito je zadovoljstvo moći doprinijeti onima koji pozitivno utječu na najranjivije u našemu društvu. Suradnja s Udrugom Brački pupoljci iznjedrila je puno ideja i projekata, a tako se rodila i ideja o pružanju socijalnih usluga za djecu s razvojnim teškoćama na otoku Braču”, rekla je Saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Danica Baričević.

1

Ravnateljica Centra Snježana Čotić istaknula je kako je ovo moderna ustanova, koja je dosegnula najviše standarde pružanja socijalnih usluga. “Naš osnivač je Republika Hrvatska i pružamo široku lepezu socijalnih usluga za više od 650 djece. Djelujemo na 7 lokacija i imamo ukupno 10 odjela”, podsjetila je ravnateljica. Dodala je kako su pokrenute nove usluge poput stambenih jedinica u Splitu i Makarskoj te su korisnicima koji su od rođenja bili u njihovoj ustanovi sada u novim stanovima pruženi novi, bolji uvjeti sa život.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković rekla je kako joj je velika čast danas biti na otvaranju ove ispostave, koja će služiti potrebama djece i roditelja otoka Brača dodavši kako Grad Supetar nije ni trenutka dvojio oko osiguravanja i stavljanja na raspolaganje prostorija unutar dvorane kao ni oko financiranja opremanja isith namještajem i ukupne logističke potpore oko otvaranja Centra zajedno sa svim ostalim bračkim općinama.

“Važnost ovoga projekta je još veća kada znamo da je ona rezultat suradnje Ministarstva, Županije, Grada, svih bračkih općina, Crvenoga križa, udruge Brački pupoljci, Centra Juraj Bonači i brojnih drugih sudionika. Veliko hvala svima jer smo na našem otoku postigli jedan veliki standard za našu djecu”, izjavila je Marković.

3

U svom govoru (koji možete pročitati u privitku ove objave) Gradonačlenica je uzvanicima spomenula i projekt izgradnje nove osnovne škole, iznimno važnog za našu zajednicu posebicce u svjetlu pozitivnih natalitetnih trendova koje bilježimo zadnjih desetak godina za što je dobila jednoglasnu podršku svih okupljenih a posebice župana Bobana koji je odmah izjavio kako je Splitsko-dalmatinska županija uz pomoć EU fondova spremna pomoći u njegovoj realizaciji.

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.