vizual za epromet link

39. Supetarsko liti logo

Supetarsko lito, glazba, film, ples, kazalište, zabava...u svim naseljima Grada Supetra od 22. lipnja do 16.rujna.

 

 

 

 


Supetarsko lito, najdugovječnija kulturno - zabavna manifestacija u gradu Supetru i njegovim naseljima Mirca, Škrip i Splitska započinje 22. lipnja 2023. i traje do sredine rujna. Već 39-u godinu na Supetarskom litu odvijaju se brojni koncerti, izložbe, ribarske i klapske večeri, promocije knjiga, predavanja, kazališne predstave za djecu i odrasle, kino projekcije i festivali. Raznovrstan kulturni, zabavni i umjetnički program uvelike obogaćuje turističku ponudu Supetra, spoj je tradicije i suvremenosti - kroz tradicijske programe upoznaje posjetitelje s kulturom i poviješću otoka Brača, a recentna umjetnička ostvarenja donose mnoštvo novih, kreativnih, urbanih i zabavnih događaja.

Uz eminentne hrvatske i strane umjetnike, za Supetarsko lito ali i cjelokupni kulturni život grada iznimno je važna uloga supetarskih udruga. Udruga Super Mladi, Ženska vatrogasna klapa Alegrija, Tamburaški sastav Supetar, Bračko folklorno društvo Ciciljona i dr. na najbolji mogući način predstavljaju kulturnu baštinu i tradiciju otoka Brača. Dobru domaću atmosferu uz likovnu umjetnost, glazbu i gradele donosi tradicionalna izložba u Mutnim kalama na zidovima starih kuća u pitoresknim Mircima, tu su i ribarske fešte - Doni voroša u Splitskoj i Noć Vrdolca u Supetru i fešta u Škripu.
U programu Supetarskog lita odlični glazbenici sudjeluju na klasičnom, Gitarističkom vikendu čiji je domaćin jedan od naših od najboljih gitarista Petar Čulić i koncertima u župnoj crkvi Međunarodne ljetne glazbene škola Uzmah, uz eminentne, svjetske glazbene pedagoge i njihove studente.

Brač Film Festival (BFF) međunarodni je festival igranog filma koji je u osam godina postojanja u Supetar doveo mnoge domaće i strane filmove koje je publika redovito podržavala ispunjenim ljetnim kinom. Uz pregled recentne kinematografije, Festival obiluje popratnim zabavnim programima, uz veliki angažman mladih filmaša i volontera iz čitave Europe. Suradnja Grada Supetra i Kino Mediterana u ljetno kino donosi odličan program tijekom čitavog ljeta - od komercijalnih i filmova za djecu do nezavisnog europskog filma.

Velika tradicija ljetnog kazališta u Supetru donosi atraktivne i popularne predstave - Dani smijeha kazališta Kerekesh , Tvorničke postavke kazališta Moruzgva, Cabaret Splićanke GKM-a… Tu su i mnoge predstave za djecu kao i odlične umjetničko pedagoške radionice – kreativnog pisanja, pripovijedanja, drame, ilustracije, slikarstva…

Ciklus ljetnih predavanja Narodne knjižnice Supetar u Galeriji Ivan Rendić ostaje pravo mjesto za stvaranje novih naraštaja kulturne publike. I ovogodišnje su teme raznolike – od njegovanja kulture i baštine otoka Brača, novosti iz CERN-a, do kvizova i putovanja… Tu je i Festival čakavske riči Stjepan Štefe Pulišelić koji njeguje izvornu bračku čakavicu i potiče književno i glazbeno stvaralaštvo, osobito mladih autora. Subota, 26. kolovoza rezervirana je za lipu brošku rič i Muzej otoka Brača u Škripu.

Glazba za opuštanje i dobro raspoloženje odvijat će se na ljetnoj pozornici na rivi, a na mjesnim fjerama svečana misna slavlja i procesije i zabavno glazbeni program: u Supetru 29. lipnja grupa Dalmatino, u Mircima 2.srpnja legendarna bračka Naranča , u Splitskoj 15.kolovoza VOX BOX band, a 18.kolovoza u Škripu Marko Pecotić Peco i brački duo Koperonti.

Koncertna priča na Supetarskom litu donosi još atraktivnih programa. U ljetnom kinu 30 . srpnja očekuje nas sasvim poseban koncert - TBF UNPLUGGED. Kultni splitski hip-hoperi odlučili su se na opušteniji i intimniji koncert i prearanžirali svoje pjesme za unplugged svirku. U kinu će se 6. kolovoza održati I veliki koncert Marka Škugora, a partner manifestacije ROSO u svom ljetnom klupskom programu donosi atraktivne izvođaće poput Graše, Jole, Grše i drugih.

Nakon plaže i ugodne večere negdje uz more, svratite na neki od osamdesetak programa 39. Supetarskog lita! Organizator je Grad Supetar, organizator posebnih događanja TZ Grada Supetra, suorganizatori Narodna knjižnica Supetar, Župa Supetar i Muzej otoka Brača u Škripu. Partneri manifestacije su ROSO Supetar i Svpetrvs hoteli.

Producentica Supetarskog lita je Jasna Damjanović.
Sve informacije o programu možete pratiti na facebook i Instagram stranici Supetarsko lito.

Program 39. Supetarskog ljeta (PDF)

39th Supetar Summer Program (PDF)

Programa 39. Supetarskog ljeta dvojezični / 39th Supetar Summer program bilingual

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.