vizual za epromet link

Camino Brač - ilustrativna fotografija

Turističke zajednice otoka Brača i općina Nerežišća pokreću novi turistički proizvod na otoku – Camino Brač.

 

 

 

 

Rutom Camino Brač spojit će se sakralne, kulturne i prirodne znamenitosti Brača kojima ćemo hodočasnicima, turistima i lokalnom stanovništvu ponuditi novi doživljaj našeg otoka.

Ovim projektom turističke zajednice i općina Nerećišća radit će na povećanju broja dolazaka i noćenja i to poglavito u pred i posezoni, a samim tim i uključiti se u hrvatsku i europsku mrežu Camino de Santiago puteva. Camino je jedna od kulturnih ruta Vijeća Europe, a pokretanjem ovog proizvoda Brač se upisuje na istu.

Ovo je zajednički projekt, a realizira se u suradnji Bratovštine sv. Jakova, službenog hrvatskog predstavnika u središnjoj Camino instituciji – Nadbratovštini Sv. Jakova u Santiago de Composteli, te uz potporu Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske

Otok Brač postaje tako šesta dionica hrvatske mreže Camino puteva kojima je u posljednje dvije godine hodalo više od 3000 hodočasnika i to poglavito iz SAD-a, Australije i Južne Afrike, ali i sve više Hrvata, pa i naših Bračana.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.