vizual za epromet link

Plakat programa Kreativna Europa

Desk Kreativne Europe – Kultura pri Ministarstvu kulture i medija i Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Gradom Supetrom, pozivaju vas na predstavljanje programa Unije: Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) & Kreativna Europa u srijedu 19. travnja 2023. godine s početkom u 10:00 sati.

 

 

Centralizirani programi Unije namijenjeni su podršci AVu, kulturnim i kreativnim sektorima te promicanju i zaštiti vrijednosti i temeljnih prava EU-a, a događanje će pružiti informacije o prilikama koje je moguće ostvariti u okviru navedenih programa Unije; o trenutno otvorenim ali i nadolazećim pozivima te inicijativama Programa; o načinima ostvarivanja međunarodnih partnerstava i umrežavanja; načinu prijave i dobrim praksama.

Događanje će se održati u srijedu 19. travnja 2023. godine u Vatrogasnom domu u Supetru, Žedno Drage 43, s početkom u 10:00 sati, a svi zainteresirani za sudjelovanje obavezni su ispuniti online prijavnicu -  najkasnije do 17. travnja 2023. godine u 12:00 sati.

KREATIVNA EUROPA – KULTURA

Program je započeo 2014. godine kada su se dotadašnji samostalni programi Kultura i MEDIA, spojili u zajednički program pod nazivom Kreativna Europa. U programskom razdoblju 2021. – 2027. ukupni programski budžet iznosi EUR 21,4 mlrd, a raspodijeljen je na tri potprograma: MEDIA, Kultura i međusektorski. U novom razdoblju, Program se nadovezuje na nasljeđe koje proizlazi iz prijašnjih razdoblja te nastavlja poticati kulturne organizacije i institucije da steknu i razviju širu publiku, da se bave trenutnim društvenim pitanjima i podržavaju mlade umjetnike u nastajanju. Potprogram Kultura namijenjen je svim kulturnim i kreativnim sektorima u Europi, osim audiovizualnog (MEDIA potprogram) čiji je glavi cilj unaprijediti umjetničku i kulturnu suradnju na europskoj razini; poduprijeti stvaranje europskih djela; ojačati gospodarsku, socijalnu i vanjsku dimenziju europskih kulturnih i kreativnih sektora; pospješiti inovacije i mobilnost.

GRAĐANI, JEDNAKOST, PRAVA I VRIJEDNOSTI (CERV)

Centralizirani program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme – CERV), najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen promicanju i zaštiti vrijednosti EU-a: demokracije, vladavine prava, temeljnih prava, transparentnosti, jednakosti, borbe protiv svih oblika nasilja, zajedničke europske povijesti i dobrog upravljanja. Njegov opći cilj je zaštita i promocija prava i vrijednosti sadržanih u Ugovorima, Povelji o temeljnim pravima i primjenjivim međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima, kroz pružanje financijske podrške OCD-ima i drugim akterima u promociji tih prava i zajedničkih vrijednosti. Na taj način CERV nastoji potaknuti aktivno građansko i demokratsko sudjelovanje u cilju očuvanja i razvoja otvorenih, demokratskih, ravnopravnih i uključivih društava koja se temelje na vladavini prava i uvažavanju različitosti. Program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane (Europe for Citizens), Prava, ravnopravnost i građanstvo (Rights, Equality and Citizenship) i DAPHNE.

 

PROGRAM | Predstavljanje programa Unije: CERV & Kreativna Europa – Kultura

09:45 - 10:00 Registracija

10:00 – 10:05 Pozdravna / uvodna riječ, gradonačelnica Ivana Marković mag.oec,

10:05 – 10:20 Pregled važnih informacija o CERV-u, Željka Markulin

10:20 - 11:20 Pregled važnih informacija o programu KE, Anera Stopfer

 

11:20 – 11:40 Pauza za kavu

 

11:40 - 12:00 FTOP - Funding and Tender opportunities portal, Morana Bigač Leš

12:00 - 12:30 Kriteriji ocjenjivanja kod CERV/KE programa

12:30 – 13:00 Primjeri prakse

13:00 – 13:15 Pitanja i odgovori / KVIZ

 

13:15 - 14:00 Umrežavanje

 

Opširnije na linku

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.