vizual za epromet link

Plakat 8. Brač film festivala

Danas svečanim otvaranjem u kinu Supetar počinje Brač Film Festival.

 

Po osmi put Supetarsko lito ugošćuje dobro znanu ekipu Brač Film Festivala. Od 10. do 13. kolovoza dolaze filmovi koje jedva čekamo pogledati.

U glavnom programu u ljetnom kinu od 21:30 očekuju nas :“Divljaci” redatelja Darija Lonjaka kojim će biti otvoreno ovogodišnje izdanje Festivala, ali i istaknuti naslovi “Strahinja Banović” redatelja Stefana Arsenijevića koji je zbog velikog interesa na FEST-u morao biti prikazan dva puta; film “Zbornica” Sonje Tarokić koju su kritičari proglasili “definitivno jednim od najboljih hrvatskih filmova u posljednje vrijeme”, te na kraju festivala sportska drama “Zlatni dječak” redatelja Ognjena Jankovića.

Prije projekcije svakog dugometražnog filma moći ćemo pogledati kratkometražne filmove studenta filmskih akademija iz regije koji na Braču imaju priliku pokazati svoje odlične uratke, a ove godine nas očekuju naslovi “Pištolji i kacige”, “Kriza”, “Džonika” i “Sound Mixer”.

Brač Film Festival od samih početaka njeguje važnost projekcija za djecu kao njihov prvi susret sa sedmom umjetnošću. Projekcije dječjih filmova održat će se pored župne crkve svaku večer od 21 sat, a ove godine filmovi su prilagođeni uzrastima od 6 godina na više, pa osim domaćeg ostvarenja “Ljeto kada sam naučila letjeti” koji donosi priču o 12-godišnjoj Sofiji kojoj se ljetovanje na Hvaru pretvara u avanturu koju nije mogla ni zamisliti, dolaze i inozemni naslovi proslavljeni na filmskim festivalima.

Cjelokupan program možete pogledati na web stranici Brač Film festivala .

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.