vizual za epromet link

Fotografija ministrice poljoprivrede Vučković

Danas je ministrica poljoprivrede Marija Vučković u sklopu svoje posjete našem otoku obišla i gradilište nove zgrade vatrogasnog doma u Supetru.

 

 

 

 

 

 

Ministrica Vučković u pratnji suradnika i župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana nakon svečanog otvaranja dječjeg vrtića Babarin u Sutivanu svoj boravaka na Braču nastavila je posjetom vatrogasnom domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar Grad Supetar, zajedničkom projektu grada Supetra i općina Nerežišća, Postira i Sutivan za koji je Ministarstvo poljoprivrede odobrilo EU potpore veće od 14,6 milijuna kuna.

Riječ je o najvećem takvom projektu izgradnje vatrogasnih domova u Hrvatskoj, jedinstvenom i po sadržaju i po primjenjenom modelu zajedničkog ulaganja čak četiri jedinice lokalne samouprave uz opći cilj smanjenje rizika od požara te povećanje sposobnosti za odgovor na bilo kakve moguće ugroze na ovom području.

Ovakvi projekti ulaganja u komunalnu i društvenu infrastrukturu iz Programa ruralnog razvoja su neophodni za rast i razvoj hrvatske poljoprivrede, iako se na prvu ne čine takvim. Da bi naši proizvođači mogli proizvoditi na hrvatskom selu, moraju moći kvalitetno i sigurno živjeti na hrvatskom selu. - istaknula je tom prigodom ministrica Vučković.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.