vizual za epromet link

Ilustrativn fotografija skulpture u dvorištu knjižnice Supetar

Sukladno novoutvrđenim protuepidemijskim mjerama po Narodnoj knjižnici u Supetru utvrđeni su novi uvjeti pružanja usluga prema knjižnice prema njenim korisnicima. Molimo za razumijevanje propisanih uvjeta i za iste vezane obveze knjižnice. Ova vremena puna briga i teškoća možemo uvijek bar malo olakšati u društvu dobre knjige.

 

 

 

 

U skladu s najnovijim mjerama Stožera civilne zaštite donesenima 5. studenoga 2021. te mjerama donesenima 12. studenoga 2021. koje su u primjeni od 16. studenoga 2021. godine, Narodna knjižnica u Supetru donosi Upute o prilagodbi organizacije rada Knjižnice u okolnostima pandemije virusa COVID-19. Ove se upute objavljuju kako bi se korisnici i posjetitelji upoznali s mjerama u navedenim dvjema odlukama, i to:

1. Odluci o ograničenjima okupljanja od 5. studenoga 2021.

2. Odluci o obveznome predočenju EU digitalne COVID potvrde pri ulasku u prostor javnih ustanova od 12. studenoga 2021.

Ulazak u Knjižnicu dopušten je svim korisnicima i posjetiteljima uz obavezno predočenje jednoga od navedenih dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju na virus SARC-CoV-2, i to:

– važeće i valjane EU digitalne COVID potvrde izdane na temelju cijepljenja, preboljenja ili negativnoga testa na virus SARS-CoV-2

– potvrda liječnika primarne zaštite kao dokaz jednoga od statusa iz točke VII. Odluke Stožera civilne zaštite od 12. studenoga 2021. i točke IX. stavak 10 iz iste odluke.

 

Korisnici koji su između dvaju cijepljenja ili čekaju izdavanje EU digitalne COVID potvrde na temelju cijepljenja cjepivom jedne doze, pri ulasku u Knjižnicu trebaju predočiti negativni test na virus SARS-CoV-2.
U prostoru Dječjeg odjela odrasli koji su u pratnji djece do 16 godina moraju imati EU digitalnu COVID potvrdu.

Korisnici i posjetitelji koji nisu u mogućnosti predočiti neki od navedenih potrebnih dokumenata neće moći ući u zgradu Knjižnice. Također, korisnici i posjetitelji s znakovima respiratorne infekcije ili drugim simptomima ili znakovima zarazne bolesti COVID-19 neće moći ući u zgradu Knjižnice.


Korisnici i posjetitelji bez EU digitalne COVID potvrde moći će knjige i ostalu građu ostavljati i preuzimati na ulazu Knjižnice gdje će ih dočekati djelatnici Knjižnice.

Za narudžbu knjiga i produženje roka povrata knjiga korisnici mogu nazvati na službeni telefon Knjižnice (021/630-033) ili poslati upit na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli..

 

Prilagodba rada Knjižnice u okolnostima pandemije COVID-19

I dalje su na snazi protuepidemijske mjere zaštite korisnika i djelatnika Knjižnice propisane u prosincu 2020. i prilagodba mjera u svibnju 2021. godine.
Protuepidemijske mjere koje iz prethodnoga razdoblja vrijede do daljnjega obuhvaćaju:

– pravilno nošenje odgovarajuće zaštitne maske tijekom boravka u Knjižnici
– mjerenje temperature na ulazu u Knjižnicu
– dezinfekciju ruku te pridržavanje mjera osobne higijene i higijene radnoga prostora
– održavanje najmanje fizičke udaljenosti od dva metra među osobama
– dezinfekciju vraćenih knjiga i stavljanje u karantenu na razdoblje od 3 dana

Molimo korisnike i posjetitelje da se redovito informiraju o svim preporukama za zaštitu i samozaštitu od širenja bolesti COVID-19 koje na mrežnoj stranici objavljuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.