vizual za epromet link

Ilustrativna fotografija testiranja na COVID-19

U skladu sa novim protuepidemijskim mjerama Stožera civilne zaštite RH objavljujemo nove uvjete za ulazak građana u radne prostore gradske uprave Grada Supetra.

 

 

 

 

 

Sukladno odredbama Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova („Narodne novine“ broj 121/21), a koja odluka je dana 12. studenog 2021. godine donesena po Stožeru CZ RH, počam od 16.11.2021. godine mijenjaju se protuepidemijski uvjeti za rad gradske uprave Grada Supetra kao i dolaska stranaka te korištenja radnih prostora gradske uprave, a sve na temelju dvaju zaključaka koji su doneseni po gradonačelnici Ivani Marković i koji se nalaze u privitku ove obavijesti.

Naime zbog pooštrenih protuepidemijskih mjera od 16. studenog 2021. godine ulazna vrata u radne prostore gradske uprave (u sjedištu i izmiještenim uredima) biti će zatvorena, a stranke će u iste moći ući primarno u vremenu od 08:00 sati do 11:00 sati i to samo uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde koja se ishođuje osnovom cijepljenja, preboljenja ili testiranja.

 

Činjenicu da su testirane na virus SARS-CoV-2, odnosno da su cijepljene ili preboljele bolest COVID-19, stranke mogu dokazivati predočenjem drugog odgovarajućeg dokaza, i to:


– da su preboljele bolest COVID-19 i dijagnoza im je postavljena na temelju brzog antigenskog testa unazad 12 mjeseci, dokazuju potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite koju isti izdaje na temelju nalaza brzog antigenskog testa


– da su imale dijagnosticirane COVID bolesnike u obitelji i imale su s tim oboljelima kontakte, proglašavane su takozvanim vjerojatnim slučajem te im bolest nije dijagnosticirana laboratorijskim testom, dokazuju potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju unutar 12 mjeseci, a na temelju medicinske dokumentacije


– da im je bolest COVID-19 dijagnosticirana PCR testom prije više od 6 mjeseci, a manje od 12 mjeseci, dokazuju potvrdom o preboljenju izdanom od liječnika primarne zdravstvene zaštite ili nalazom PCR testa ne starijim od 12 mjeseci


– da su preboljele bolest COVID-19, a bolest im je dijagnosticirana PCR-om, BAT-om ili su bili vjerojatni slučaj, a cijepljene su jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od preboljenja te nije prošlo više od 12 mjeseci od primitka prve doze mogu dokazati potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju ili nalazom pozitivnog PCR testa i potvrdom o cijepljenju jednom dozom cjepiva protiv bolesti COVID-19 pri čemu je datum cijepljenja unutar 8 mjeseci od preboljenja, a nije prošlo više od 12 mjeseci od cijepljenja.

 

Stranka koja ima potrebu ući u uredske prostore gradske uprave mora prvo kontaktirati na telefon/mobitel zaposlenika gradske uprave Grada Supetra, a po kontakt podacima koji su istaknuti na ulaznim vratima. Pozvani zaposlenik će na ulaznim vratima provjeriti da li stranka ima valjane dokaze o ispunjenju uvjeta mogućeg ulaska u radne prostore gradske uprave nakon koje provjere će stranka biti puštena u radne prostore gradske uprave. Propisani dokazi vrijede samo uz predočenje osobne iskaznice ili druge valjane identifikacijske isprave.

Posebno se napominje kako su i stranka i zaposlenik kod kojeg stranka dolazi u obvezi nošenja maske za lice ili medicinske maske za vrijeme zajedničkog rada odnosno do napuštanja radnih prostora gradske uprave od strane stranke.

Naprijed navedeni uvjeti su obvezni i za članove gradskog vijeća Grada Supetra kod dolaska na sjednice Gradskog vijeća ili radne sastanke koji se organiziraju u radnim prostorima gradske uprave te druge osobe kao korisnici prostora gradske vijećnice po drugim odobrenim aktivnostima u istoj. Također naprijed navedeni uvjeti se odgovarajuće primjenjuju i na korištenje radnih prostora mjesnih odbora.

Molimo za strpljenje i razumijevanje u provođenju novonaloženih mjera jer će za provedbu istih sigurno trebati neko vrijeme usklađenja i nedvojbenog utvrđenja mogućih postupaka.

Zbog ograničenja u svezi sa mogućnostima neposrednih kontakata sve građane upućujemo na mogućnost kontaktiranja prema zaposlenicima putem telefona ili mobitela odnosno putem maila a prema kontakt podacima koji se daju u privitku ove obavijesti.

Nadamo se kako ćemo zajedničkim odgovornim ponašanjem i uvažavanjem propisanih protuepidemijskih mjera osigurati uvjete za obuzdavanje sadašnjeg širenja epidemije bolesti COVID-19.

 

GRADSKA UPRAVA

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.