vizual za epromet link

Ilustracija kuharica

Kroz slijedeća dva mjeseca svih 6 žena zaposlenih u sklopu projekta Zaželi-Program zapošljavanja žena/Grad Supetar-faza II. UP.02.1.1.13 će pohađati program edukacije za kuhare ili slastičare.

 

 

 

 

 

 

 

Osposobljavanje će provesti Suvremeno učilište u Splitu, čime će polaznice steći znanja, vještine i formalnu naobrazbu koja će povećati njihovu zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada.

Projekt Zaželi pomoć u kući-faza II Grad Supetar doprinosi smanjenju nezaposlenosti i povećanju kvalitete života osoba kojima je potrebna pomoć u kući i socijalizacija s područja Grada Supetra.
Na projektu je zaposleno 6 žena koje skrbe za 37 korisnika na području Grada Supetra.
Pri osmišljavanju projekta poseban se naglasak stavio kroz povećanje zapošljavanja nezaposlenih osoba, posebice dugotrajno nezaposlenih i osoba čije vještine ne odgovaraju potrebama tržišta rada, posebice žena, na način da će se putem edukacije i osposobljavanja, dugotrajno nezaposlene žene osposobiti za tržište rada. Ciljane skupine u tom pogledu su dugotrajno nezaposlene, nekvalificirane starije žene, pripadnice ciljnih skupina. Očekivani rezultati su povećanje razine zapošljivosti, jačanje vještina i stjecanje stručne spreme koja se traži na tržištu rada te stjecanje odgovarajućeg radnog iskustva.

Ukupna vrijednost projekta na kojem su Gradu partneri Centar za socijalnu skrb i Hrvatski zavod za zapošljavanje je 554.480,00 kuna i financira se u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, a razdoblje provedbe je od 7.1. 2021. do 7.1.2022.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.