vizual za epromet link

Fotografija pregleda dječjih sjedalica

Jučer je u našem gradu, na parkiralištu opskrbnog centra Konzum, udruga Roda u u suradnji sa dobrovoljnim vatrogasnim društvom Supetar održala besplatni pregled dječjih autosjedalica.

 

 

 

 

 

Ovlašteni instruktori udruge od 10 do 12 sati pregledavali su pravilno postavljanje autosjedalica u vozilima i usput roditelje i vozače educirali o pravilnom smještanju djece u iste.

Mnogi naime ne znaju kako autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 %, a rizik ozbiljne ozljede za više od 90 %, no samo ako se pravilno koriste.
O važnoste ove i ovakvih akcija dovoljno govori nedavno istraživanje koje je pokazalo kako se u Hrvatskoj broj pravilno korištenih autosjedalica kreće od 10 % do 20 %, a to su brojke koje volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.

Besplatni pregledi autosjedalica projekt su udruge Roda i njenih volontera i volonterki u okviru Rodina programa Sigurno u autosjedalici. Ovaj program pokrenut je 2004. godine, a ima za cilj smanjiti ozljede i smrtno stradavanje djece u prometu. U okviru svojih aktivnosti djeluje na lokalnom i nacionalnom nivou, surađujući s prometnom policijom, zdravstvenim djelatnicima, te drugim društvenim organizacijama s kojima dijeli zajednički cilj. U petnaest godina djelovanja, udruga je organizirala više od 260 besplatnih pregleda, na kojima su Rodini educirani volonteri i volonterke pregledali i osigurali sigurniju vožnju djeci u više od 4.000 autosjedalica.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.