vizual za epromet link

Ilustrativni plakat akcije odvajanja otpada u Supetru

Vizuali kampanje zasnivaju se na usporedbi pravilnog razvrstavanja otpada s dječjom igrom spajanja točkicama te pronalaženja pravog oblika.

 

 

 

 

 

Očuvanje životne sredine i podizanje kvalitete usluge ciljevi su koje je Komunalno društvo GRAD iz Supetra implementiralo u projekt „Odvajanje otpada je lako!“. Nabavkom potrebnih spremnika za papir i plastiku te njihovom podjelom kroz naredni period, građani će moći pravilno razvrstavati otpad već na kućnome pragu. U skladu s time, osmišljen je vizualni identitet čitavog projekta koji prikazuje jednostavnost procesa odvajanja, a kojim se omogućuje recikliranje, odnosno ponovna uporaba sirovina u kućanstvima.

Vizuali kampanje zasnivaju se na usporedbi pravilnog razvrstavanja otpada s dječjom igrom spajanja točkicama te pronalaženja pravog oblika. Krovni vizuali napravljeni su tako da proces odlaganja u odgovarajuće spremnike sve generacije prepoznaju kao jednostavne zadatke, a kojim će čak i najmlađi u društvu upamtiti koji predmeti pripadaju kojem spremniku. Upravo takvim zabavnim i edukativnim dizajnom dolazi se do glavne poruke čitavog projekta, a koja glasi: „Odvajanje otpada je lako!“.

 

Razgradnja boce

 

Analogija dječje igre i jednostavnih prikaza korištenja spremnika i zelenih otoka bili su temelj i za ostala grafička rješenja. Temeljnu ulogu, u ovome su slučaju, imale boje spremnika koje se povezuju s odgovarajućim materijalima, uz jednostavne opise.

Uz spremnike za miješani otpad koji su podijeljeni ranije, vlasnicima kuća dodijelit će se i spremnici od 120 litara za odvajanje papira i plastike, a u zgradama će biti zajednički spremnici za iste materijale. Unutar njih za svaki je stan predviđeno 60 litara, a dinamika podjele dosad pristiglih spremnika po kućanstvima odredit će se u narednom periodu.

 

GOS social 4 krug6c 1

 

Projekt se provodi u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). Očekuje se da će se na ovaj način smanjiti količina otpada koja se trenutno zbrinjava na deponiju Kupinovica, a što je u skladu sa zelenim politikama Europske unije. Sve detalje o projektu pročitajte na službenoj web i Facebook stranici Komunalnog društva GRAD.

 

 

 

Tekst je objavljen uz dozvolu portala Dalmacija Danas

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.