vizual za epromet link

Ilustrativna fotografija zastave EU

Objavljen natječaj „Oporavak od COVID-19 kroz održivi rast turizma i potpora malim i srednjim poduzećima“.

 

 

 

 

 

Europska komisija objavila je poziv na dostavu projektnih prijedloga namijenjenih malim i srednjim poduzećima u području turizama u okviru Programa jedinstvenog tržišta. Natječaj je otvoren do srijede 16. veljače 2022. do 17 sati. Predviđeno trajanje projekata je od 25 do 36 mjeseci.

Europska komisija objavila je poziv na dostavu projektnih prijedloga namijenjenih malim i srednjim poduzećima u području turizama u okviru Programa jedinstvenog tržišta.

Cilj poziva „Oporavak od COVID-19 kroz održivi rast turizma i potpora malim i srednjim poduzećima“ je usmjeravanje oporavka turističkog ekosustava kroz potpore digitalnoj i zelenoj transformaciji turističkih tvrtki a posebno malim i srednjim poduzećima kao i jačanje otpornosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u turizmu usvajanjem principa održivosti, inovacija i digitalizacije (npr. korištenje novih tehnologija, zelene nabave, korištenje podataka), stvaranje novih poslovnih modela baziranih na digitalizaciji, kružnom gospodarstvu, inspiriranih načelima klimatske neutralnosti, valorizacije biološke raznolikosti, društvene održivosti, poticanje prekogranične suradnje, učenje od drugih kroz primjere dobre prakse.

Na poziv se mogu javiti konzorciji od najmanje 5 i najviše 8 partnera iz 5 različitih prihvatljivih država koji će tijekom projekta poduprijeti najmanje 80 malih i srednjih poduzeća kroz sljedeće aktivnosti: diseminacija i komunikacija projekta; jačanje kapaciteta; izravna financijska potpora malim i srednjim poduzećima putem otvorenog poziva u obliku vaučera, bespovratnim sredstvima i/ili paušalnim iznosima; upravljanje projektima.

Natječaj je otvoren do srijede 16. veljače 2022. do 17 sati.

Predviđeno trajanje projekata je od 25 do 36 mjeseci.

Ukupan proračun natječaja iznosi 12.420.000,00 eura dok potpora po pojedinom projektu iznosi između 900.000,00 i 1.200.000,00 eura.

Vodič za prijavitelje dostupan je na ovom linku

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.