vizual za epromet link

Ilustracija javnog poziva

Javni poziv za prijavu projektnih prijedloga i projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2021. godini.

 

 

 

 

 

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU objavilo je Javni poziv za prijavu projektnih prijedloga i projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2021. godini.

Opći cilj ovog Javnog poziva je osiguravanje ravnomjernog društveno-ekonomskog razvoja hrvatskih otoka, u skladu s Programom Ujedinjenih naroda o održivom razvoju do 2030. godine (Agenda 2030) stvarajući povoljno okruženje za razvoj civilnog društva na otocima, jačajući ulogu i kapacitete organizacija civilnog društva i podržavajući njihovo umrežavanje.

Specifični cilj ovog Javnog poziva je osnaživanje uloge i kapaciteta organizacija civilnog društva na otocima i to putem poticanja različitih gospodarskih i društvenih djelatnosti koje djeluju u skladu s ciljevima održivog razvoja.

 

Ispunjavanje općeg i specifičnog cilja će se realizirati kroz sljedeća dva prioriteta:

- Prioritet 1 Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva na otocima kroz prijave na EU natječaje/pozive

- Prioritet 2 Organiziranje i provedba projekata poboljšanja kvalitete življenja na otocima.

 

Unutar Prioriteta 1, sukladno Uputama za prijavitelje prihvatljiva je aktivnost kako slijedi:

aktivnosti koje se odnose na usluge stručne pomoći za pripremu i prijavu projektnog prijedloga na EU natječaje/ pozive od strane regionalnih koordinatora i/ili lokalnih razvojnih agencija na području sedam obalno-otočnih županija (Istarska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija)

Tekst Javnog poziva kao i Upute za prijavitelje možete preuzeti u privitku ove obvijesti.

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.