Projekt "Brački pahaj", odobren od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, započinje 01. listopada 2015. godine.


Nositelj projekta je Grad Supetar a ravnopravni partneri u njemu su općine Postira, Pučišća, Selca, Bol, Nerežišća, Sutivan i Milna.
Koordinatori, voditelji i dionici na projektu su: Udruga Svijet kao cvijet, Aktiva Brač, Brački umjetnici i likovnjaci, Hrvatski zavod za zapošljavanje – ispostava Supetar, inovator Damir Remenar, magistar kiparstva Dragoslav Dragičević i modna dizajnerica Zorana Frkić.

Cilj nam je ovim projektom temeljito izanalizirati sve potrebne temeljne resurse , ljudske , infrastrukturne za izgradnju Centra vune na otoku za odlaganje, skladištenje i pranje vune te izgradnju interpretativnog centra posvećenog Vuni u kojem će biti mala tvornica, galerijski , prodajni, edukacijski i izložbeni prostor.
Uz pomoć našeg Bračkog magistra kiparstva Dragoslava Dragičevića cilj je i razvijanje manifestacije ART S VUNOM sa željom da ista postane tradicija na otoku Braču.

Likovne radionice prvenstveno su osmišljene kao edukativna platforma za mlade bračke likovnjake i umjetnike, i njihove prijatelje iz Hrvatske sa ciljem da se isti upoznaju sa vunom kao resursom te da s vunom izrađuju umjetnička djela, skulpture od vune koje bi prezentirali na manifestaciji ART S VUNOM za sada na Braču ali nadamo se u budućnosti i šire. Manifestacija će biti šlag na kraju torte na kojoj će se isprezentirati svi daljni koraci i potrebne radnje da bi zajedničkim snagama ostvarili infrastrukturni dio projekta i da bi od Vune koja je trenutno otpad napravili vrhunski Brački brend.

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.