Grad supetar u svrhu savjetovanja sa javnošću objavljuje Prijedlog odluke o Svjetu mladih Grada Supetra.Zakon o savjetima mladih (Narodne novine 41/14) propisuje da predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave donosi odluku o osnivanju savjeta mladih te propisuje koje odredbe odluka mora sadržavati.

Odlukom o savjetu mladih uređuje se osnivanje, sastav, način i postupak izbora, djelokrug i način rada, način financiranja rada i programa, osiguranje prostornih i drugih uvjeta za rad kao i druga pitanja od značaja za rad savjeta mladih.
Ovim prijedlogom Odluke o Savjetu mladih Grada Supetra se propisuje tko može podnijeti kandidature za članove Savjeta mladih, način i postupak izbora članova te postupak konstituiranja.

Određuje se rok za objavu javnog poziva za isticanje kandidatura za članove i zamjenike članova, odnosno usklađuje se prema Zakonu te se propisuje što javni poziv sadržava i tko podnosi prijedlog za pokretanje postupka izbora.
Odlukom se pobliže definira tko može podnijeti kandidature za članove i zamjenike članova Savjeta mladih i koji podaci se traže od kandidata te tko čini neformalnu skupinu mladih.
Također se opisuje procedura zaprimanja i provjere kandidatura, izbor članova i zamjenika članova te predsjednika i zamjenika predsjednika Savjeta mladih.
U prijedlogu Odluke naveden je postupak razrješenja predsjednika i zamjenika predsjednika.

Sve dokumente možete preuzeti u privitku ove obavijesti.

Korisni brojevi

Grad Supetar 756-710
Policijska postaja 631-145
Hitna medicinska pomoć 640-014
Vatrogasci Supetar 630-919
Knjižnica Supetar 630-033
Turistički info centar 630-551
Jadrolinija Supetar 631-357
Autotrans Brač 631-122

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.